Dodaj do ulubionych

pchły gryzą dziecko

03.10.06, 12:21
czy jest może jakiś polecenia warty środek na insekty? Już sobie nie radzę.
Nie mogę zastosować żadnego środka chemicznego, bo mam ciężko chorą mamę i
nie możemy wszyscy wyjść z domu na pół dnia, żeby rozpylić np. /raida. Poza
tym zaraz znowu pojawia się pchełki bo moja durna ciocia z piętra niżej ma
stadko kotków , których nie chce za żadne skarby oddać innym. Szlag mnie
tafia jak znajduję ślady po ugryzieniach albo co gorsza, jeśli sama pchłę
widzę jak małego mi gryzie. Czy możecie polecić jakiś inny sposób na to
dziadostwo? Może jakaś maść żeby się odchrzaniły?
Obserwuj wątek
    • kanaviosta Re: pchły gryzą dziecko 03.10.06, 12:58
      a może warto zebrać całe stadko kotków cioci i wybrać się z nimi do weterynarza w celu odpchlenia??
    • martyna831 Re: pchły gryzą dziecko 03.10.06, 13:38
      ja polecam jakis srodek na kotki, najlepiej BARDZOoooo skuteczny, jesli wiesz
      co mam na mysliwink)) Albo na kotki i na ciotke jednoczesnie!
      • asiorzynka Re: pchły gryzą dziecko 03.10.06, 13:49
        ja bym tym kotkom z chęcia łebki ukręciłą ale moja ciocia należy do tzw.
        zawistnych pustaków, które to potrafią swym jadem niejednemu życie uprzykrzyć.
        Nie mogę po prostu ich sma wytępić bo jak się zjarzy- a tak się stanie z
        penością to nie da nam żyć. Chodzi zmi zwłaszcza o mamę,która jest ciężko chora
        i nie chcę jej stresować. Nie chcę wojny w domu. A poza tym w pewien sposób
        jesteśmy zależni od niej.
        • martyna831 Re: pchły gryzą dziecko 03.10.06, 14:07
          my ostatnio tepilismy w domu grzyba. Przenioslam sie z malym na dwa dni do
          mojej mamy, a maz w tym czasie "walczyl". Po dwoch dniach wrocilismy i synek na
          szczescie sie nie zatrul... Mysle ze jezeli stopniowo w malych ilosciach
          bedziecie psikac np. Raidem (powiedzmy przy podlodze, a nie po calym
          pomieszczeniu) to dziecku nic sie nie stanie. Mozesz np. rano popsikac i wyjsc
          z dzieckim na pare godzin na spacer. Po tych paru godzinach nie bedzie czuc, a
          Twojej mamie nie powinno zaszkodzic (mozesz kupic mamie taka papierowa maseczke
          na twarz). Nie pozwol zeby pchly gryzly Twoje dziecko!
        • moninia2000 Re: pchły gryzą dziecko 03.10.06, 15:10
          Hej!
          Uwazam, ze najwazniejsze jest dobro dziecka i zdrowie, a nie niesnaski z
          ciotka! Powinnas moze jak najszybciej spikac te koty jakims preparatem, jak nie
          ciotka to Ty, chocby w tajemnicy jak trzeba, ale najlepiej pogadaj z ciocia.
          mamie nie musisz mowic, zeby nie denerwowac, ale przeciez to wazna sprawa..
          Musza tez byc odrobaczone, bo kto wie...dzieci sa bardzo podatne na rozne
          okropnosci zwierzece..
          Sama mam psa, ale zawsze jest odrobaczony i odpchlony, mozna zyc ze
          zwierzatkami, ale w dobrych warunkach..
          Nie daj sie, walcz o dobro dziecka!!
          A co do domu... My kiedys mielismy plage pchel, jak zylam sama z narzeczonym
          dawno temu, bo kotka przygarnelismy i byl woreczkiem na pchlywink) Musielismy
          nieststy na weeked sie wyniesc, a przyjechal taki pan ze specjalnymi produktami
          odkazajacymi, ktore rewelacyyyjnie zadzialaly..
          Polecam, warto!
          Moni
      • magdalenaxxx1 Re: pchły gryzą dziecko 03.10.06, 16:15
        wiesz co ja tez ci moge poradzic swietny srodek, ale juz niestety za
        pozno ...postinor!zajmij sie lepiej swoimi sprawami a nie cudzymi kotami i
        dobrymi radami...milosniczko zwierzat!
    • intuicja77 Re: pchły gryzą dziecko 03.10.06, 14:24

wybierz się do najbliższej lecznicy dla zwierząt i kup cos na pchły w sprayu /
      fiprex , frontline / nie jest to może najtańsze , ale na pewno skuteczne /
      kiedyś sprawdziliśmy jak przywleklismy sobie w bagażu pchły/ smile, a tak w ogóle
      już za 5 zł można w lecznicach kupić środki p/pchłom które zakrapla sie na
      kark , mają dłuższe działanie
      • intuicja77 Re: pchły gryzą dziecko 03.10.06, 14:25

oczywiście na kark kotom a nie dziecku wink
    • kamila_mila Re: pchły gryzą dziecko 03.10.06, 18:28
      Mam kota i na początku tez zdzarazało się mimo odpchalania ze były pchły. Jest
      w sklepie dla zwierzat taki tal do posypywania kotów przeciw pchłom, kup go i
      posyp w mieszkaniu, uważaj na dziecko by nie wzięzło do buzi. Mozesz go wetrzec
      w kanapy ja sobie sypałam łozko (i kota) smile i nie było od tamtej pory w domu
      pcheł, kot tez był czyciutki. Nie pamietam nazwy bo ostatnio juz dawno
      uzywawałąm ale w sklepie na pewno powiedza i był tani. Podrawiam
      • slonko771 moja ciotka ma 7 kotów i zadnych problemow z 03.10.06, 23:35
        pchłami - pryska je sprajem, nie wiem jak sie nazywa w tej chwili ale wiemze
        ten troche drozszy ale super skuteczny pchły na drugi dzień trupki trzeba tylko
        wyprac legowisko, na szczescie nie miałysmy nigdy do czynienia z pchłami
        skaczącymi po mieszkaniu tu chyba trzeba jednak uzyc bardziej zdecydowanych
        srodków
      • intuicja77 Re: pchły gryzą dziecko 04.10.06, 07:54

pularyl....moim zdaniem lepsze sa spray'e-fiprex , frontline

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka