elcia.pl 28.10.06, 10:38 witam po ile kropelek i ile razy dziennie podawałycie swoim pociechom? czy można podawa równocześnie gripe water? dzięki za rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaasiaal Re: pytanie o kropelki sab simplex 28.10.06, 10:45 Ja podawałm 10 początkowo potem 15 przed karmieniem ok 16.00 Robiłam to raz dziennie i wystarczało. W późmiejszym terminie podawałam tylko wtedy jak Mała płakała i przyczyną była kolka po jakiś 15 min przechodziło. Nie ma chyba sensu podawania niczego innego bo krople te sa rewelacyjne Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elcia.pl Re: pytanie o kropelki sab simplex 28.10.06, 11:11 a czy szybko była poprawa? czy np dopiero po paru dniach stosowania? Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: pytanie o kropelki sab simplex 28.10.06, 11:44 Nam lekarka kazała dawać tylko jak mały miał ataki płaczu, tzn kolki, a później dawałam na noc żeby dobrze spał (po 15 kropelek) Odpowiedz Link Zgłoś
justynaz2010 Re: pytanie o kropelki sab simplex 28.10.06, 12:53 A mi kazali dawac 3xdziennie po 10 kropli, bo inaczej nie ma sensu Poprawa byla po 3 dniach stosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
maja305 Re: pytanie o kropelki sab simplex 28.10.06, 13:03 Ja dawałam do każdego mleka czyli 5x dziennie po 15 kropli(zgodnie z ulotką) przez prawie 2 m-ce , później do co drugiego mleka, po 3 m-cu życia dziecka ograniczyłam tylko do dawania przed spaniem aż w ogóle zrezygnowałam.Z tego co przeczytałam na ulotce jest to zupełnie bezpieczny lek, który jest całkowicie wydalany z organizmu.Mimo,że dziecko jest alergikiem bardzo dobrze tolerowało i bardzo nam pomogło-wszystko inne było do niczego.Niestety wymaga systematyczności więc podawanie sporadycznie raz na jakiś czas kompletnie nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
charlee80 Re: pytanie o kropelki sab simplex 29.10.06, 15:19 Witam, gdzie można dostac te kropelki? Mój mały ma 2 m-ce i strasznie cierpi, czasem nawet cały dzień kolka go trzyma mimo że jestem na ostrej diecie. daje mu infacol ale nie widac żadnej poprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkas86 Re: pytanie o kropelki sab simplex 30.10.06, 19:46 Mi przywiozła z Austrii znajoma, a można też sprowadzić z Niemiec. W Polsce nie słyszałam żeby były Odpowiedz Link Zgłoś
sofia75 Re: pytanie o kropelki sab simplex 30.10.06, 23:08 Sab Simplex bywa do kupienia na Allegro. Często też mamy na różnych "dzieciowych" forach sprzedają lub oddają, jak mają jakieś zbędne opakowanie. No, chyba, że masz kogoś znajomego, kto jeździ do Niemiec - tam można Sab Simplex dostać bez recepty w aptece. Życzę zdrowia maluszkowi, oby kropelki pomogły! U mojej córuni poprawa była już po drugiej dawce. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo78 Re: pytanie o kropelki sab simplex 28.10.06, 20:34 Ja podawałam małemu tylko raz dziennie 10 min. przed 16, 15 kropelek przed jedzeniem, bo codziennie o tej porze miał kolki. Nie ma sensu podawać coś dodatkowo, są wystarczające. Nie ma co futrować dziecka bez potrzeby, podawaj tylko wtedy kiedy trzeba. Kolki mają to do siebie, że przeważnie są o stałych porach. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2705 Re: pytanie o kropelki sab simplex 28.10.06, 20:43 Ja dawalam 10-15kropli przed karmieniem, ZAWSZE na noc, a do tego, od czasu do czasu podawalam Gripe Water. Sama pilam herbatke z kopru. Klopoty z brzuszkiem przeszly w 4.miesiacu, teraz (6mcy) sporadycznie daje infacol przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: pytanie o kropelki sab simplex 29.10.06, 15:33 dawałam sab simplex 10 kropli przed karmieniem przez 3 tyg zero poprawy kolki przeszły same w 4msc Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia06_2006 Re: pytanie o kropelki sab simplex 31.10.06, 10:29 Ja Sab simplex kupuję w Czechach - 75 koron za butelkę. Tylko to pomogło mojej córeczce, ale muszę podawać jej regularnie, więc daję po 5-10 kropelek w ciągu dnia i 15 wieczorem. Niedawno próbowałam odstawić, bo Zuzia ma już 4 miesiące, ale nocny płacz z bólu przekonał mnie, że jeszcze za wcześnie. U mojej córki lek zaczyna działać gdzieś po dobie od rozpoczęcia podawania. Szkoda, że nie można go kupić w polskiej aptece ... Odpowiedz Link Zgłoś
aga25101 Re: pytanie o kropelki sab simplex 31.10.06, 11:17 Ja dawalam 13 kropelwk do mleka rano i wieczorem tak kazala polozna a na ulotce jest napisane ze mozna do kazdego jedzonka dawac. Odpowiedz Link Zgłoś