Dodaj do ulubionych

Rozwórka Koszli

IP: *.* 09.10.01, 18:16
Cześć!Właśnie wróciliśmy od ortopedy, który założył naszej Ali rozwórkę Koszli :(. Chcielibyśmy się dowiedzieć czy ktoś z Was ma doświadczenia z tym aparatem? W szczególności interesuje nas czy jest to uciążliwe dla dziecka i jak sobie z tym radzić?Aśka
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Rozwórka Koszli IP: *.* 12.10.01, 11:12
      Czy to chodzi o stawy biodrowe?? Moja Zuzka nosiła poduszkę Frejki. Nosiła ja dosyc długo - od 2 miesiąca życia do 5! Całe 3 miesiące! Nie byłto to dla niej uciążliwe - dobrze, że założono ją tak wcześnie, bo w tym wieku potrafiła tylko leżeć. Myslę, że uciążliwe byłoby, gdyby, chciała juz siadać. Może troszkę kłopotliwwe było to dla nas - przy przewijaniu i jej noszeniu - nie można było trzymac Zuzi w rożku, mogłam ją trzymac na rękach tylko przodek do mnie, aby nóżki miała szeroko na moich biodrach, no i najwiekszy problem miałam z karmieniem - bo mogłam ja karmic tylko na leżąco - a ja za nic nie mogłam się tego nauczyć! Ale teraz jest juz wszystko ok, Zuzka ma bioderka w porządku.PowodzeniaKIKA
      • Gość: guest Re: Rozwórka Koszli IP: *.* 22.10.01, 17:06
        CZEŚĆWłaśnie jesteśmy szczęśliwymi rodzicami - urodziła nam się córeczka Julia 12.10.2001 :)))) Ważyła po urodzeniu 3830 g i ma wzrostu 59 cm.A co do rozwórki - nasza mała od trzeciego dnia życia ma zakładane takie urządzonko. Ponoć kiedyś zakładano tzw. "Frejki" teraz zakłada się rozwórki Koszli. Rozwórka Julii ma 16 cm, i będzie zmieniana wraz ze wzrostem dziecka - ma ją mieć 6 misięcy. Podobno systematyczne przestrzeganie zakładania rozwórki prowadzi do całkowitego wyleczenia dysplazji stawów lub zwichnięć. Najważniejsze, że lekarze dostrzegają to w miarę wcześnie i kierują do ortopedy. Mamy nadzieję, że Twojemu dzecku to nie przeszkadza - nasza Julka śpi dobrze, nie płacze gdy się jej to zakłada. Ale jak widzimy jak rusza maleńkimi nóżkami i próbuje nimi fikać z rozwórką... aż serce nam się kraje. Kochamy ją nad życie i zrobimy wszystko aby rozwórka spełniła 100% swojej powinności. Pozdrawiamy i życzymy Twojemu dzidziusiowi całkowitego wyleczenia bioderek.
    • Gość: guest Re: Rozwórka Koszli - oddam IP: *.* 30.10.01, 02:09
      Jeżeli ktoś potrzebuje rozwórkę Koszli, rozmiar "0", to chętnie oddam. Jest prawie nowa, córeczka miała ją założoną raz na kilka godzin (w wieku 5 tygodni), ale po przyjściu do domu, rozwórka została zdjęta z powodu płaczu i buntu maleństwa. Proszę się nie martwić, bioderka są w jak najlepszym porządku, stosowałyśmy mniej inwazyjne metody i w wieku 3 m-cy wszystko z bioderkami, a raczej panewkami było już o.k. , co wykazało USG, robione przez tego samego lekarza!!! Jeżeli ktoś jest zainteresowany ową rozwórką , proszę o kontakt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka