Dodaj do ulubionych

mierzenie temperatury

IP: *.* 24.11.01, 18:45
Czy temperatura ciała małego dziecka (2 miesiące)mierzona pod pachą jest wyższa niż dorosłego? o ile?Podobno można też mierzyć temperature wkładając termometr do pupki, ale wówczas należy odjąć kilka kresek - ile?Dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: mierzenie temperatury IP: *.* 24.11.01, 19:31
      Witam :-)Ja mierzę w pupce - jest b. miarodajna, a trzeba odjąć 0.5 stopniapzw Olik
    • Gość: guest Re: mierzenie temperatury IP: *.* 24.11.01, 19:55
      Czytałam w książce, że lepiej nie przeliczać, a lekarzowi podać tę którą się zmierzyło z zaznaczenie w jaki sposób. PozdrawiamKruszynka
    • Gość: guest Re: mierzenie temperatury IP: *.* 26.11.01, 15:22
      My kupilismy smoczek z termomertem elektronicznym duzo nie kosztuje i latwo go uzyc.pozdrawiam :hot:Robin
      • Gość: guest Re: mierzenie temperatury IP: *.* 26.11.01, 19:37
        Tak, ale nie każde dziecko lubi ssać smoczek.Mój synek ma aż odruch wymiotny jak wkładam mu smoczek do buzi. Woli ssać swojego kciuka.
        • Gość: guest Re: mierzenie temperatury IP: *.* 27.11.01, 08:36
          GosiaA napisała/ł:> Tak, ale nie każde dziecko lubi ssać smoczek.> Mój synek ma aż odruch wymiotny jak wkładam mu smoczek do buzi. Woli ssać swojego kciuka.Otoz to!Ja tez kupilam taki smoczek i ....... nie uzywam, bo mala nie wie jak to sie ssie. Potem kupilam elektroniczny termometr Braun (wklada sie do uszka) - fajna rzecz, w czasie mierzenia mala nieruchomieje z przejecia (czeka na dzwiek "piiiiii"). Pare sekund i gotowe. Trzeba tylko mierzyc kilka razy i porzadnie wkladac do uszka, ale to kwestia wprawy.Pozdrawiam.Aldona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka