Dodaj do ulubionych

ropne krostki w okolicy odbytu

IP: *.* 26.11.01, 00:22
Żuczkowi pojawiły się ropne krostki (wyglądające jak potówki) przy odbycie. Są dość liczne i umiejscowione jak wiadomo w dość newralgicznym, wilgotnym i "nieczystym" miejscu, mimo że bardzo dbam o higienę tego miejsca. Pojawiło się to jakieś 2 dni temu i nie znika.Kiedyś na forum pojawił się post którejś z Was o tym jak maluch z powodu czegoś podobnego (?) trafił do szpitala na operację - ja niestety nie potrafię wyszukać tego postu. Próbowałam "na piechotę" ale nie mogę znaleźć.Więc pytanie do Was:- czy spotkałyście się z czymś takim u swojego malucha,- co zrobić z tymi krosteczkami wypełnionymi ropą (póki co smaruję Sudocremem; nie wyciskam i nie smaruję spirytusem celem wysuszenia, bo to delikatna skórka)- ew. powiedzcie jak wyszukać post, który się już wcześniej pojawiał na forumdziękiBrygida
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: ropne krostki w okolicy odbytu IP: *.* 26.11.01, 11:50
      Ja nie spotkałam się z tym postem, ale mój synek też miał podobne krostki w tym samym miejscu co Twój dzieciaczek. Z tym że te krostki mu pękały. Byłam z nim u pediatry, który uznał że są to drożdżaki i przepisał smarowanie tych miejsc Tormentiolem i w celu wysuszenie krostek fioletować Wodnym Roztworem Fioletu Gencjanowego 1%. No i często wietrzyć pupę. Nie zalecała także używać chusteczek dla niemowląt tylko przemywać pupkę mokrą pieluszką. Myśle Brygido że powinnaś iść z tym do lekarza a z drugiej strony możesz spróbować Tormentiolu - tą maść wiele dziewcząt stosuje podczas pielęnacji swoich maluszków.
      • Gość: guest Re: ropne krostki w okolicy odbytu IP: *.* 26.11.01, 12:29
        Hej,To ja pisalam o pobycie w szpitalu... Z tym, ze u Zoski to nie byly krostki tylko ropien wielkosci ziarna fasoli... no i faktycznie zakonczylo sie szpitalem... Jesli te krostki sa male (piszesz ze sa podobne do potowek) i jest ich wiele to na pewno nie jest to co miala Zoska... W kazdym razie polecam smarowanie tormentiolem no i koniecznie wizyte u lekarza...Pozdrawiam,ANia i Zosia.Jak chcesz wiedziec cos wiecej to pisz na priv akarniewska@businessman.com.pl
      • Gość: guest Re: ropne krostki w okolicy odbytu - DZIĘKI IP: *.* 08.12.01, 23:06
        Chciałam Wam podziękować. Krostki ustąpiły niemal samoistnie, jeszcze zanim zdążyłam pójść z nimi do pediatry. Ale smarowałam je właśnie gencjaną. Dzięki pozdrawiam :hello:Brygida

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka