Dodaj do ulubionych

Maluch na basenie

16.11.06, 22:09
witam mamusie
mam pytanie odnosnie basenu moj synek ma we wtorek 15 tygodni powoli zbieramy
sie na basen tylko mamusie napiszcie jak to jest jak dzieciaczki reaguja bo
ja niewiem jak sie do tego zabrac
dziekuje pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • greenwitch Re: Maluch na basenie 17.11.06, 09:07
      Hej, mój synek uwielbia basen! Pierwszy raz poszliśmy w wieku 5 miesięcy. Można oczywiście wcześniej, ale generalnie zasada jest taka, że dziecko musi samodzielnie trzymać sztywno główkę... Najpierw pochodźcie po basenie jakiś czas, niech maluch oswoi sie z nowym otoczeniem, hałasem, piskami i szumem wody. Potem pochlapcie się troszkę i powoli oswójcie z wodą. Nasz synek ma takie specjalne koło z "majtami" w środku. Uwielbia w nim "pływać". Osobiście doradzam pójść pierwszy raz wieczorem, bo jak poszliśmy rano, to syn cały dzień był przemęczony, a z nadmiaru emocji nie potrafił zasnąć. Musisz liczyć się z tym, że Twój synek może mieć wieczorem kłopoty z zaśnięciem lub może wybudzać się w nocy z płaczem. Wizyta na basenie to dla takiego maluszka ogromne przeżycie. smile Ale każdym następnym razem będzie lepiej...
      Pozdrawiam.
      • alafen Re: Maluch na basenie 17.11.06, 12:22
        hej,a gdzie mozna kupic takie koło z majtami w środku? Ja tez wybieram sie z moja 5-cio miesięczną córcią ale trochę sie boję:
        1. Ze będzie jej za zimno
        2. Czy chlor nie zaszkodzi?
        3. ze mi się wyślizgnie i podtopi.
        Ogólnie kapiele moja Elizka bardzo lubi, więc chyba w końcu się zmobilizujemy na ten basen.
        pozdrawiam
    • ewa_mama_jasia Re: Maluch na basenie 17.11.06, 09:18
      Jeśli nie masz doswiadczenia w basenowaniu dziecka, zapisz się najlepiej na
      kurs. Kurs trwa około 12 tygodni, odpłatność jest około 250-300 zł, kursy są
      prowadzone na basenach spełniających normy BHP dla tak małych dzieci oraz jest
      instruktorka, która prowadzi zajęcia i uczy, jak się zabrać do nauki pływania.
      Jeśli chcesz poczytać coś więcej, wrzuć w wyszukiwarkę hasło i znajdziesz z
      kilkanaście wątków na ten temat, łącznie z lokalizacją bezpiecznych basenów.
      Mały mój basenuje się od dnia, kiedy skończył 2 miesiące (początek stycznia).
    • bluebeata Re: Maluch na basenie 17.11.06, 09:51
      moja niunia była na basenie pierwszy raz jak miała 5 miesięcy, nie bała sie ale
      miała takie wielkie oczy bo nowe otoczenie wiec było na co popatrzeć. niestety
      takiego basenu dla maluszków u nas w pobliżu nie ma i takie atrakcje zapewniamy
      córci tylko wtedy jak jesteśmy z wizyta u babci, warto, polecam
      • doriiss1 Re: Maluch na basenie 17.11.06, 14:40
        hej my bylismy z Oliwia pierwszy raz tydzien po skonczeniu przez nia 3
        miesiecy. Oczywiscie w kolku z majtami. Mala bardzo dobrze zniosla te wizyte,
        byla bardzo zdziwiona ogromem wody, ani nie plakala ani sie nie smiala po
        prostu podziwiala...Bylismy jakies pol goodziny, Oliwka od poczatku do konca
        siedziala w kole w jednej pozycji i tylko delikatnie machala nogami. Od razu po
        basenie jesczze zanim ja ubralam padla jak kawka i spala przez jakies 2
        godziny. Zdjecia na www.oliwus.bobasy.pl
        • alafen gdzie kupić koło z majtasami?? 17.11.06, 21:11
        • s.poline Re: Maluch na basenie 17.11.06, 21:16
          hej. my chodzimy na basen odkad coreczka skonczyla 4 miesiace. polecam pieluszki do plywania firmy huggies -SWIMMER.
          na poczatku mala czula sie nieswojo, ale wystarczylo doslownie kilka minut i czula sie bardziej swobodnie. na trzecich zajeciach juz szalala, jakby od zawsze chodzila na basensmile
          najlepeij wybrac sie na taki basen przeznaczony dla nimowlat, nie bedziesz musiala sie obawiac, ze malej jest za zimno, bo sa tam odpowiednie temp, i wody, i otoczeniasmile
          powodzeniasmile)
          • becik1 Re: Maluch na basenie 17.11.06, 21:29
            ja chodze z moja coreczka odkad skonczyla 4 miesiace, ale ja chodze na taki
            basen dla niemowlat gdzie woda jest bez chloru tem wody ma 34. To sa grupy ok
            15 osobowe dzieci prowadzone przez instruktora sa super jedno co mnie
            przerazilo to te takie dzieci nurkuja szok na 5 sekund pod wode i nic im nie
            jest. jest super tylko te zajecia kosztuja 35 zl za lekcje platne z gory na
            miesiac do przodu ale polecam warto, dodatkowo mozna wymienic sie
            doswiadczeniami z innymi mamami bo grupy sa tworzone wedlug wieku dzieci
            • monia06 do alafen 17.11.06, 21:44
              www.allegro.pl/item143120966_kolo_kolko_krzeselko_z_siedzeniem_na_basen.html
              • monia06 Re: do alafen 17.11.06, 21:45
                znalazłam tylko jedno,mysle ze w sklepach sportowych powinny byc lub marketach
                choc nie wiem czy o tej porze roku
                • bishop5 Re: do alafen 18.11.06, 07:27
                  www.allegro.pl/item140037554_swimhorsy_opatentowane_kolo_do_nauki_plywania.html
                  tylko strasznie drogie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka