IP: *.* 28.12.01, 17:50
Jak czesto podczas dnia niemowlę (2,5 misiąca) powinno kichać? Moja Julia kicha chyba z 30 razy dziennie i od czasu do czasu pokasłuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: IVONA Re: KICHANIE IP: *.* 28.12.01, 17:59
      Samo kichanie nie jest niczym dziwnym. Moja Agatka 3,5 mies. też często i solidnie kicha. :D Dzieci w ten sposób pozbywają się kurzu który zbiera im się w nosku. Jednak z kaszelek to już inna sprawa. Lepiej wybierzcie się do pediatry (strzeżonego...)Pozdrawiam Ivona :spookie:
    • Gość: PETRA Re: KICHANIE IP: *.* 28.12.01, 20:58
      Mi poradzone, aby raz dziennie wprowadzić do noska po jednej kropli soli fizjologicznej - to oddtyka noski niemowlaczka (kichają bo jest suche powietrze i mają noski zapchane).A z kaszlem to już inna sprawa...
    • Gość: guest Re: KICHANIE IP: *.* 30.12.01, 22:58
      Z kasłaniem też niekoniecznie musi być problem. Zależy jak pokasłuje. Jeżeli jest to chrząkanie, może chodzić tylko o krztuszenie się nadmiarem śliny, albo przyzwyczajeniem, chociaż 2,5 m to chyba na to trochę za wcześnie.
    • Gość: guest Re: KICHANIE IP: *.* 31.12.01, 01:33
      Lepiej wybierz się do pediatry - u mnie było tak samo i okazało się, że kaszelek bierze się z tego, że wydzielina z noska spływała do gardła. W tej chwili Emilka dostała kropelki na katar i syropek i powoli wraca do siebie.Pozdrawiam i życzę zdrówka,Ania z Emilką (3 miesiące)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka