Dodaj do ulubionych

**** BIEGUNKA ? ****

IP: *.* 27.01.02, 20:21
Mam pytanie,mój maluszek (7 tyg) robił dzisiaj kupkę kilka razy - dotychczas robił dwa, trzy razy na dobę a dzisiaj cztery razy w ciągu dnia.Nie były to typowe kupki, tylko takie bączki z "zawartością". Czy jest to objaw jakiegoś choróbska, które próbuje (albo już) dopadła synka?Eri zachowywał się dzisiaj normalnie (spał,jadł, gaworzył jak zwykle) tylko te kupki mnie niepokoją.Może niepotrzebnie...Co o tym sądzicie?PETRA
Obserwuj wątek
    • Gość: tyna Re: **** BIEGUNKA ? **** IP: *.* 28.01.02, 02:19
      nie martw się, niemowlęce kupy są bardzo kapryśne. Ja z moją córą (9 tyg.)przerabiałam juz różne warianty. był czas, że jedną kupę robiła po troszeczku do kilku pieluch. teraz znowu nic przez cały dzień, a wieczorem jedna za drugą, teraz idę przewinąć piątą.Może się zdażyć, ze twój synek nagle zacznie robić sześć dziennie, a potem jedną co drugi dzień, jego układ pokarmowy ciągle się rozwija stąd te ciągłe zmiany. Biegunka u takiego maleństwa (bo potem jest inaczej)jest wtedy, kiedy z dziecka się leje duża ilość b. rzadkich kup. A jedna, dwie, nawet trzy więcej to nie jest na pewno powód do zmartwień. pozdrawiam Martyna
    • Gość: kadyga Re: **** BIEGUNKA ? **** IP: *.* 31.01.02, 12:21
      Witam, Martyna ma w zupełności rację, nie masz się czym przejmować, u mojego syna było podobnie, bywały dni, ze w każdej pieluszce był kleksik, mniejszy... większy ... róznie. Musisz tylko przyjrzeć się kupce :) czy nie ma śluzu, czy nie jest właśnie za rzadka. Rzadka to taka prawie sama woda, w zasadzie cała wsiąka w pieluszkę i zostaje tylko kolor. Piszę o tym bo mi było bardzo trudno określić czy kupka mojego Franka to już biegunka czy nie i denerwowałam się, właśnie wtedy kiedy w każdej pieluszce była "niespodzianka". Jeśli jest taki, hmm ... "serek" to wszystko OK, jeśli sama woda to już trzeba coś z tym robić. A "częstość" to tak jak pisała Martyna, RÓŻŃIE, od kilku (nawet do 10 dziennie) do jednej na kilka dni to norma. A jeśli dziecko jeszcze nie pokazuje żadnych objawów złego samopoczucia to chyba nie masz się czym denerwować.Zawsze zostaje możliwość zawołania pediatry do domu i pokazanie mu pieluszek, wtedy już na pewno będziesz spokojna.PozdrawiamKatarzyna mama Franka
      • Gość: PETRA Re: **** BIEGUNKA ? **** IP: *.* 31.01.02, 12:38
        Dziekuję za odpowiedź.U Eryka wszystko wróciło do "normy".Miło, że są osoby które chcą pomóc :)Wielkie dzięki.:hello:PETRA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka