Dodaj do ulubionych

Potówki-pomocy!!!

IP: *.* 29.05.02, 09:14
Moja córeczka jest dość grubiutka (9,5 kg w 5,5 m.) i okropnie się poci.Ubirram ją tylko w body ale i tak cały brzuszek.plecki a teraz i ręcę ma krostach i czerwonych plamkach.Przestałam ją oliwkować ale to nie pomaga.Czu znacie jakiś skuteczny sposób na zwalczenie tego?Bdę wdzięczna za każdą radę.:hello: asia
Obserwuj wątek
    • Gość: Basia.Pawlik Re: Potówki-pomocy!!! IP: *.* 29.05.02, 17:46
      Cześć, nie martw się tylko wykąp parę razy dziecko w wodzie z krochmalem zrobionym z mąki ziemniaczanej. Pomaga naprawdę. BasiaPs A może ktoś wie co zrobić z potówkami na główce
      • Gość: AnetaLelonek Re: Potówki-pomocy!!! IP: *.* 29.05.02, 20:52
        Ja swojego synka pudrowałam i to pomagało ponadto kąpiel w krochamlupapa
    • Gość: kasiaz Re: Potówki-pomocy!!! IP: *.* 30.05.02, 06:20
      Ja stosuje w razie potrzeby ALANTAN ZASYPKA i musze stwierdzic, ze dziala. Takze przestalam oliwkowac, moj synek bardzo sie po oliwce pocil.Pozdrawiam Kasia
    • Gość: ejziaja Re: Potówki-pomocy!!! IP: *.* 30.05.02, 20:50
      Niestety nie mogłam opanować potówek i lekarz przepisał Neomecynę- maść. Po dwóch dniach jak ręką odjął.Tylko ,że to maść antybiotykowa...Pozdrawiam. Kasia mama 6-tygodniowej Emilki.
    • Gość: alaska Re: Potówki-pomocy!!! IP: *.* 03.06.02, 18:52
      Mój malutki synek (4 dniowy) dostał jednej wielkiej potówki dzień po przyjściu ze szpitala. Mąka ziemniaczana nie pomagała nic, za to własnie nadmanganian potasu (kupuje się go w aptece) i spłukanie dzbankiem z rumiankiem (ja dałam 3 saszetki na litr wody). Obudził się bez jednej potówki!Pozdrawiam Alaska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka