Dodaj do ulubionych

córka "spina się"

IP: *.* 24.06.02, 11:06
Drogie mamy, proszę o radę.Moja trzymiesięczna córka czasami (ostatnio raz dziennie)przy noszeniu na rękach "spina się" na 1-3 sekund. Zaciska piąstki, robi się czerwona, zgina rączki i nóżki chyba też, i ogólnie jest "spięta".Mam nadzieję że nie zagmatwałam opisu. Czy to normalne, lekarze nic na to nie mówią, przy nich zresztą tego nie robi, więc pewnie im trudno coś poradzić. Może to w związku z tym, że dziecko rośnie, rozwija się. Tym bardziej, że poza tym jest ok.Dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pucek Re: córka "spina się" IP: *.* 24.06.02, 13:29
      Dorotko!Moja Justynka skończyła 2 miesiace, chodzę z nią na rehabilitacje, ostatnio na kontroli u neurologa lekarz mi tłumaczył, że jak mała skonczy 3 miesiące i ją sie chwyci za ręce to będzie sie "spinała", to jest podobno przygotowanie do siadanianie wiem czy to co opisał lekarz występuje u Twojego dziecka, ale może to to???PozdrawiamRenata
    • Gość: Magdzi Re: córka "spina się" IP: *.* 25.06.02, 12:03
      To o czym pisze Olgaa, raczej nie wygląda na "spinanie" do siadania. Do siadania to się napina, jak lezy na pleckach i się je chwyci za rączki.Olgaa, ja nigdy nie słyszałam o czymś takim, więc niestety nic nie mogę poradzić. Najlepiej byłoby się skonsultować z dobrym neurologiem. Może poszukaj numerów na dyżury telefoniczne pediatrów (np. w "Dziecku").
    • Gość: ASIA.S. Re: córka "spina się" IP: *.* 25.06.02, 14:31
      Moja córeczka jak miała dwa-trzy miesiące robiła dokładnie to samo.Rączki na boki,buraczkowaty kolor twarzy,przez chwilę brak oddech a potem krzyk.W ten sposób dawała mi do zrozumienia,że jest jej żle (np. na rękach),niewygodnie itp.Teraz jednak już o tym zapomiałyśmy,bo nawet nie pamiętam kiedy zrobiła coś takiego po raz ostatni.Dodam,że nie chodziłyśmy do żadnego lekarza.Wszystko jest ok!Myślę ,że masz się czym martwić.Zwróć uwagę w jakich sytuacjach się to zdarza.Z niunią na pewno wszystko jest ok,więc głowa do góry. PozdrawiamAsia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka