Dodaj do ulubionych

przewroty na brzuch

IP: *.* 26.06.02, 09:00
Witam wszystkich i proszę o pomoc. Od kilku dni mój 6 miesięczny bobas przewraca się bardzo intensywnie z plecków na brzuszek. Robi to tak namiętnie, że nawet jak uśni wieczorem przekręca się i chce raczkować. Koćzy się to płaczem i za każdym razem kiedy wchodze do jego pokoju zastaję go na czworaka. Do tej pory przesypiał mi całe noce bez zająknięcia; poza tym ząbkuje ( wykluły się dwa zęby i z tego co mówi lekarka pchają sie kolejne). Czy ząbkowanie ma wpływa na taki stan ( jest też rozdrażniony, nerwowy). Może ktoś z Was ma lub miał podobną sytuację. Prosze o cenne rady.Pozdrawoiamsmile Bi
Obserwuj wątek
    • Gość: marudzik Re: przewroty na brzuch IP: *.* 26.06.02, 09:51
      Ja mam podobną sytuację, ale nie potrafię ci pomóc. Moja mała ma 5 mies. i też przewraca się na brzuszek (bardzo lubi tę pozycję od dawna). Wczoraj sama zasnęła na brzuszku, myślałam że na całą noc, ale niestety za chwilę obudziła się. Zaczęła też budzić się co 3 godz. w nocy, chociaż wcześniej przesypiała 6-8 godzin.
      • Gość: Marta_23 Re: przewroty na brzuch IP: *.* 26.06.02, 12:11
        Cześć :)To chyba normalne. Mój Mateuszek jak był malutki darł się w niebogłosy gdy tylko kładłam go na brzuch. Wtedy przesypiał na pleckach całe noce. Od kiedy nauczył się przewracać kręcił się przez całą noc. Na brzuch a z powrotem czasem się nie udało - no to w płacz. I tak potrafił kilka razy w ciągu nocy. Teraz się uspokoiło - umie już przekręcać się do woli i sam sobie radzi. Zawsze jednak jak zapłącze w nocy zastaję go na czworaka lub na stojaka. (Mateusz ma teraz 10 miesięcy, raczkuje jak szalony i sam już wstaje).Pozdrawiam :hello:Marta
    • Gość: Ika Re: przewroty na brzuch IP: *.* 26.06.02, 17:31
      Mam to samo! Mój synek (6 i pół miesiąca) obecnie niemal całe dnie spędza na brzuszku! Nauczył się przekręcać i skończył się mój święty spokój :) Muszę pilnować jak oka w głowie, bo zostawiony na sekundę "wędruje" przewrotami gdzie chce - a dawniej mogłam zostawić go na macie na łóżku i iść do łazienki..... Poza tym na brzuszku też "wędruje". W nocy śpi dobrze i raczej się nie przekręca na brzuszek, ale śpi na boczku :)Za to rano kiedy go usłyszę to zanim spojrzę, wiem, że na czworakach spogląda na mnie zza szczebelków łóżeczka :)Oczy mam naokoło głowy, ale w sumie to jest fajne :) Kolejny kroczek w rozwoju mojego szkraba :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka