Dodaj do ulubionych

Już ZĄBKI??????

IP: *.* 17.09.02, 18:34
Mam pytanie do mam starszych bebików, czy to możliwe żeby mojemu 3 miesięcznemu niuniowi zaczynało się zabkowanie?????????Cały czas gryzi kciuka, nie ssie tylko z całej siły ściska dziąsłami.Jak paluszkiem sprawdzałam to nie ma jak narazie jakis rozpulchnionych tych dziąseł ale mocna gryzie!No i ostatni też dziwnie zachowuje się przy karmieniu.Budzi się, chce cysia oki ssie, aż zaspokoi głód i zaczyna się wiercić, łapie brodawkę puszcza, wygina się itd.Ale to nie brzuszek raczej.Może to być przez ewentualne ząbki??????ZdezorientowanaAga z aktualnien spiącym Kubą
Obserwuj wątek
    • Gość: Horska Re: Już ZĄBKI?????? IP: *.* 17.09.02, 18:59
      Moja siostra miała 3 miesiące jak wyszły jej pierwsze zęby, a mój Szymek miał 4 miesiące bez dwóch dni jak ukazał się ząbek, ale męczył się o wiele wcześniej. Z tego co opisujesz to najprawdopodobniej mogą to być ząbki, Oj dzidzia się jeszcze namęczy, oj namęczy :)Pozdrawiam cieplutko :bounce:
      • Gość: jadzia Re: Już ZĄBKI?????? IP: *.* 18.09.02, 21:08
        Moje Baby tez sie tak zachowuje, ale tez nie widze oznak wychodzacych zabków.Oprócz tego wszystkiego ślini sie okrutnie. Aż boję się pomysleć co to będzie.Czy najgorsze jest przed nami?
    • Gość: mamaNikoluni Re: Już ZĄBKI?????? IP: *.* 17.09.02, 19:52
      WitamCałkiem mozliwe że to ząbki bo maja już dziś 16 miesięczna córunia dostała dwie pierwsze dolne jedynki jak miała mieć za dwa dni 3 miesiące (ja też miałam 3 miesiące jak dostałam jedynki ale górne) tak więć moja droga nic się nie martw tylko uzbroj się w cierpliwość bo ząbki już tuż, tuż...pozdrawiam Wiola
    • Gość: Anola Re: Już ZĄBKI?????? IP: *.* 17.09.02, 19:58
      U mojej Marty 6 dni po skończeniu 3 miesięcy znalazłam 2 dolne ząbki. Nie wiem ile wcześniej wyszły... A objawy były podobna o Waszych, ale nie przyszło mi do głowy, że to mogą być zębole. Nadal wszystko gryzie, a ma 5,5 miesiąca i nadal dwa ząbki.Nie martw się, kup żel na ząbkowanie.BuziaczkiAnóla
    • Gość: emama Re: Już ZĄBKI?????? IP: *.* 18.09.02, 10:29
      Moja córcia zachowuje się identycznie, do tego jeszcze śłini się na litry. Czasami jak dorwie mojego palca to tak ugryzie brrr. Pediatra powiedziała, że to ząbki, tylko, że ich na razie ani widu, ani słychu. Żele do dziąseł jak jej smaruje to zaraz wystawia języczek i wylizuje.Pozdrawiam. Asik.
    • Gość: grabofon Re: Już ZĄBKI?????? IP: *.* 18.09.02, 15:03
      U Majki zęby wyszły hurtowo (w liczbie sztuk dwóch), gdy miała 3 miesiące i 10 dni. Od tego czasu nadal przerabiamy ząbkowanie (a ma w tej chwili 5 miesięcy) ale bez widocznych rezultatów, ale za to z całą okazałością objawów (ślinienie, dzikie wrzaski z bólu, częste budzenie się w nocy i pakowanie wszystkiego do buzi).Pozdrawiamy i życzymy cierpliwościBecia z Majką
    • Gość: INES Re: Już ZĄBKI?????? IP: *.* 18.09.02, 20:42
      Jednak zabki!!!!!!!!Faktycznie dziś wymacałam i coś kującego jest tam na dole, chyba wyjda 2 jedyneczki naraz.Chyba musze kupić gdzies tą cirpliwość, bo nie moge z tymi karmieniami i problemami z usnięciem (naszczęście jak zasnie to już śpi do jedzonka i w nocy też normalnie je)Kupiłam żel i żelujemy i płaczemy i na rączki i do wózia i do łózia i do taty i spwrotem mamaani be ani kukurykuA tu tyyyyyyyyyyyyle tch zębów przed nami!!!!!!!!!!!!buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuAga i Kubunio zabkujący
      • Gość: mwilczynska Re: Już ZĄBKI?????? IP: *.* 19.09.02, 09:17
        Hej!Mam ten sam problem.Pani pediatra jeszcze mi doradzała, żeby masować dziecku dziąsła palcem owiniętym gazikiem - zrobiłam tak i baaardzo się to maleństwu podobało.PozdrawiamGośka
    • Gość: Gdańsk Re: Już ZĄBKI?????? IP: *.* 19.09.02, 11:07
      To pomału zaczyna się ząbkowanie. Pamiętam, że mój mały zachowywał się podobnie wlaśnie w tym wieku, a ząbki pojawiły się ok. 2 mies. później. Też mnie to zaskoczyło. Kolejne ząbki już nie będą "zapowiadały się" z takim wyprzedzeniem - pojawiały się jak grzyby po deszczu. Kupiliśmy mu gumowe szczoteczki do zębów NUK; fajne. My trzymaliśmy, On gryzł i dzięki temu rozpulchniał sobie dziąsła.Życzę dużo cierpliwości!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka