Dodaj do ulubionych

Ile ma jeść? ;)

IP: *.* 02.01.03, 17:47
Na lodówce wisi kartka z IMiDu, na której jak wół jest napisane, że dziecko do 8 nawet miesięcy powinno jeść 1, 2 posiłki "niecysiowe" dziennie. Reszta - karmienie piersią. Tymczasem Żaba, która skończy za niecałe dwa tygodnie 7 miesięcy, od dobrego miesiąca wsuwa rano i wieczorem kubek kaszy, na obiadek ziemniaka z kilkoma łyżeczkami warzyw (teraz już też i pół słoiczka mięska). Dodatkowo po południu dopomina się o coś jeszcze i wrzuca na ruszt jakieś pół słoiczka deserku. Oprócz tego pije sporo herbatki (soczków nie lubi). Oprócz tego cysia na potęgę w dzień, a teraz (z katarem) także i w nocy ze dwa razy.No i co? Powinnam dawać jej te przepisowe dwa posiłki, czy karmić tak, jak się domaga? Cysio ewidentnie przestał jej wystarczać. W ogóle jest dość szczupła (7700 przy jakichś 75 cm), chyba po rotawirusie ciągle nie odzyskała dawnej figury. Może ciągle nadrabia tę chorobę?skołowanaBerekPS. Ja się nie martwię jej apetytem ;) - niech je na zdrowie - ale efekt jest taki, że albo ją karmię, albo zaraz mam karmić, albo poję, albo ssie... Z krótkimi przerwami na cokolwiek innego. Czyli głównie je, skubana...
Obserwuj wątek
    • Gość: aronka Re: Ile ma jeść? ;) IP: *.* 02.01.03, 23:25
      Żebym to ja miała takie problemy... Uwierz, szczęściara z Ciebie! Niech malutka je, tym bardziej po chorobie. Oczywiście nie jestem zwolenniczką przekarmiania. Widzisz, jak ja mam karmić moje dwuletnie dziecko, to już wcześniej się martwię, co to będzie. Bo ona to raczej z tych co to jedzą po to, żeby żyć, a nie odwrotnie. ;) Myślę, że jak Twoja Córeczka zacznie bardziej się interesować wszystkim dookoła, przemieszczać się i odkrywać świat, to będzie mieć po prostu mniej czasu na jedzenie. Pozdrawiam! :hello:
      • Gość: kfenicka Re: Ile ma jeść? ;) IP: *.* 03.01.03, 10:36
        Tez sie zastanawiałam nad ilością jedzenia. Wg. IMiDz na poczatku dziecku powinno sie podawac 2 łyżeczki nowego zupki czy czegos... a mój Bartus wsuwa słoiczek owoców rano i cały słoiczek mięska z kluseczkami/ryzem i warzywami po południu, a to wszystko jest uzupełniane cycem... :)Ale nie wydaje mi się, żebym go przekarmiała...nie wygląda na tłuściocha mimo, że waży 9200 przy wzroście 70 kilka cm.Karolinaps. mały też ma 6,5 mca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka