Dodaj do ulubionych

zabawki edukacyjne

IP: *.* 11.02.03, 23:21
Czy sa jakieś zabawki edukacyjne dla półrocznego niemowlęcia ?
Obserwuj wątek
    • Gość: E.T. Re: zabawki edukacyjne IP: *.* 12.02.03, 02:22
      Cala masa! W zasadzie wszystkie zabawki Tiny Love sa edukacyjne, Fisher Price tez ma duza oferte. Na opakowaniach jest zawsze podany przedzial wiekowy.
      • Gość: Gusiak Re: zabawki edukacyjne IP: *.* 12.02.03, 10:23
        Tak jak pisze E.T. - Fisher Price, Tiny Love, Little Tikes - to zabawki dość drogie, ale bardzo trwałe i bardzo ładnie wykonane. Do tego niektóre zabawki Chocco i inne. Ale najlepsze zabawki (według mnie), to wszystko to, co używasz w domu - kubeczki, łyżeczki, deski do krojenia itp. Mój 10-miesięczny Kacper ostatnio potrafi n pół godziny "zniknąć" walcząc z miotłą - wiesz co robi??? Próbuje zamiatać!!! To chyba tez jest edukacyjne big_grin:hello:Gusiak
        • Gość: Vika Re: zabawki edukacyjne IP: *.* 12.02.03, 10:49
          Nie wiem jak Wasze dzieci ale moja mała (6 miesięcy) bardziej od zabawek woli bawić się przeróżnymi przedmiotami, szczególnie takimi których nie mogę jej dać typu pilot do telewizora, flamaster itd. Wszystko ląduje u niej w buzi. Niestety za zabawkami nie przepada, nie interesują ją prawie żadne tak wiec nie pomoże żadna firma .Ale myśle, że każdy przedmiot w pewnym stopniu jest rzeczą edukacyjną, nawet ciekawszą od zabawek. Pozdrawiam Vika
    • Gość: beatkas Re: zabawki edukacyjne IP: *.* 12.02.03, 16:09
      Wszystkie te cudowne, kolorowe i prawdopodobnie edukacyjne zabawki to tylko wizje i marzenia dorosłych. Też byłam pod wrażeniem tych cudeniek i pragnęłam, aby swojej córci (dziś 7 miesięcy) kupić parę z nich. Ale to tylko mi się one podobają! Gabi nie znosi tych przebajerzonych zabawek, dla niej nacudowniejszą zabawką edukacyjną są rzeczy rodziców, pilot, butelka po wodzie mineralnej, kabel, półka z płytami CD. Myślę, że dzieci są mądrzejsze od nas, wiedzą, że uczą się codzienności, korzystając z przedmiotów użytkowych. A te barwne zabawki to chyba kupujemy dla siebie - kiedyś takich nie było. Pa, miłej zabawy!Beata
    • Gość: a_js Re: zabawki edukacyjne IP: *.* 12.02.03, 21:31
      Witaj!Dla naszego synka dobry byl stojak z zabawkami wiszacymi i po bokach . Podobaly mu sie tez "szeleszczace" zabawki.Zakupilismy (wzorem kuzynki) tzw centrum zabaw (dwie latformy w srodku obrotowe krzeselko, na gornej platformie mnostwo zabawek) Uwielbial tez zajmowac sie jedzeniam.Na stolik krzeselka do karmienia (z odpowiednimi poduchami, utrudniajacymi przechylanie sie na boki) wykladalam flipsy naturalne, ryz preparowany a synek siedzial i uczyl sie ladowac sobie do buzi jedzonkosmileNo i oczywiscie zabawa z woda - dokladnie 50 min w basenie dla niemowlakow bez jednego kweknieciaTo tyle co pamietam Teraz (11 mies) najlepsza zabawka jest wszystko co gra (wybieram takie ktore maja mozliwisc wyciszania) i swieciPozdrawiam i zycze milych i bezpiecznych zabawAgnieszka
      • Gość: Edyś Re: zabawki edukacyjne IP: *.* 12.02.03, 22:34
        Było już kilka razy o zabawkach zgodzę się z tym, że zabawki są produkowane dla rodziców a nie dla dzieci :(. Moja niespełno 10 miesięczna córcia lubi się bawić rzeczami normalego uzytku a nade wszystko uwielbia książeczki z jednym prostym obrazkiem na stronie ( takie rozkładane w linijkę) i niszczenie gazet. Zabawek mamy dużo, ale córcia raz się nimi bawi a raz nie. Choć jest jeszcze mała uwielbia klocki. Burzy wieżę którą jej buduję ( z klocków lub plastikowych kubeczków różnej wielkości) i bawi się plastikoyni zwierzaczkami ( konik , krowa i inne) za strzał w dziesiątkę uważam kurę lego i ślimaczka fischer prica mała je uwielbia a matą tiny love bawiła się krótko i bez entuzjazmu :(. Zabawki dzwiękowe mamy ale w trosce o moje zdrowie psychiczne staramy się je trzymać u dziadków :lol: albo chować tak, aby mała odnajdywała je spradycznie. Za super zabawkę edukacyjną uważam piłkę my mamy kilka różnej wielkości od golfowe do plażowej . Pozdrawiam mama Karoliny.
    • Gość: E.T. Re: zabawki edukacyjne IP: *.* 12.02.03, 23:47
      Papuzka pytala czy sa takie zabawki, a nie czy podobaja sie maluchom. Czytalam kiedys ze im drozsza zabawka tym mniej zainteresowania ze strony dziecka i w naszym przypadku przewaznie to prawda. Moja corka (5 m-cy) ponad wszelkie zabawki woli kota lub rozne opakowania. A z zabawek nie lubi maskotek (nawet tych z roznymi duperelkami typu koleczka, grzechotki, lusterko itp), za to uwielbia zabawki z tworzywa i materialu ktore dla mnie nie maja wiekszego sensu a w ktorych "duzo sie dzieje:" z kazdej strony inne efekty, kolory, desenie, tekstury, cos brzeczy, cos piszczy, cos sie obraca itp. Podobnie ksiazeczki dla niemowlat z materialu z wszytymi "efektami." Mata Tiny Love byla hitem przez pierwsze 4 m-ce ale juz sie znudzila, podobnie karuzelka nad lozeczkiem. Ale to zalezy od dziecka i tak na dobra sprawe to kazda zabawka czegos uczy.
      • Gość: kasia.s Re: zabawki edukacyjne IP: *.* 13.02.03, 16:18
        Moja Rybka bardzo lubi bawić się zabawkami firmy FISHER PRICE!!!Są super-kolorowe,z materiału o różnej fakturze,grzechoczące ,grające i jakie tylko chcesz... :)Taki zabawki robi jeszcze firma FIRST YEARS.Kasia i Zuzia-Rybka
    • esteraw5 Re: zabawki edukacyjne 30.11.15, 15:38
      Gość edziecko: papużka napisał:

> Czy sa jakieś zabawki edukacyjne dla półrocznego niemowlęcia ?

Bardzo duży wybór zabawek w dobrej cenie znajdziesz na zabawkowa-wyspa.pl - na pewno uda ci się coś dobrać. W razie czego możesz do nich napisać to pomogą ci wybrać coś dobrego dla wieku dziecka
    • katherina36 Re: zabawki edukacyjne 15.12.15, 23:49
      Ze swojej strony mogę polecić Ci bum bum rurki. Mój roczny synek spędza wiele czasu bawiąc się nimi. Właściwie jest to zabawa dla całej rodziny. To nie tylko zabawka edukacyjna ale także instrument muzyczny. Może jeszcze trochę i stworzymy rodzinną kapelę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka