Dodaj do ulubionych

Spieniona kupka

IP: *.* 20.02.03, 12:03
Drodzy rodzice, moja 3,5 tygodniowa córeczka od kilku dni robi kupki-pianki (spienione, jakby wyciskać odżywkę w piance z opakowania). Mamy do zrobienia badanie moczu, ale zanim poznamy wynik, chciałabym zapytać, czy ktoś z Was miał podobny problem i co to w rezultacie znaczyło? Dodam,że malutka jest niespokojna, okupuje cyca, ssie smoczek, trudno jej się zasypia za dnia, wieczorem krzyczy, jakby miała kolkę.Pozdrawiam,zatroskana mama Zuzanki - Lidka.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaczucha Re: Spieniona kupka IP: *.* 20.02.03, 12:47
      Wiesz, moja ma 5 tygodni i tez ma spienione kupki i dosc plynne, ale myslalam ze to normalne. Bede czekac co doswiadczone mamy nam odpisza.PozdrawiamDot
    • Gość: Iza24 Re: Spieniona kupka IP: *.* 21.02.03, 11:25
      U nas czesto byly takie kupy. Dzis Krzys ma 13 miesiecy i chyba moge sie wypowiadac jako "doswiadczona" mama :-)Wedlug mnie powinnas troche skorygowac diete: za duzo gazow. U Krzysia takie rewelacje byly po esputikonie , ale nie wiazalo sie to z bolem brzuszka. Esputikon dziala tak, ze rozbija gazy na mniejsze gazy (piane) (alez ten post obrazowysmiledodam, ze nasz syn ma alergie pokarmowa, ale nie zauwazylam jakiejs korelacji piany i wysypek. Iza
    • Gość: mama2002 Re: Spieniona kupka IP: *.* 21.02.03, 11:50
      hej,jestem mamą 11-mies. chłopczyka, który miał gignatyczne objawy nietolerancji pokarmowej zanim skończył 4 miesiące( potem powoli zaczęło przechodzić). Spienione kupki, to tak jak już któraś z mam tu pisała, objaw dużej ilości gazów- czasem wystarczy masaż brzuszka, żeby się paskudztwa pozbyć i przyciąganie nóżek do brzuszka. Czasem wymaga to zmiany diety-ograniczanie (przez karmiąca mamę oczywiście) nabiału, mleka, wyeliminowanie cytrusów, orzechów, czekolady, sera żóltego i napojów gazowanych. Najlepiej skonsultować się z dobrym pediatrą, który zaleci mamie dietę.Na pewno- nic groźnego się Twojemu maluszkowi nie dzieje- ma po prostu bardzo niedojrzały układ pokarmowy, który jest nieszczelny- wszystko minie z czaem i odrobina starań-pozdrawiam Ciebie i Twoje słonkoania
    • Gość: gkasia Re: Spieniona kupka IP: *.* 21.02.03, 19:23
      tez mielismy takie kupki. a wlasciwie nasz 6-tygodniowy syn. lekarz powiedzial zeby w ogole sie tym nie przejmowac. to przejdzie. no i przeszlo
      • Gość: burek Re: Spieniona kupka IP: *.* 21.02.03, 23:41
        U nas też były kupy- pianki i na dodatek strzelające. Okazało się, że spowodowane były one nietolerancją laktozy, a konkretnie zbyt dużą jej ilością. Wszystko przez to,że Emi chciała jeść baaardzo często(nawet co 10-15 minut). Karmiłam ją naprzemiennie z obu piersi, a tymczasem trzeba było po dwie godziny z jednej a potem dwie z drugiej. Po prostu w pierwszych łykach zawsze jest tej laktozy najwięcej. Kiedy zmieniłam sposób karmienia na cykl dwugodzinny skończyły się kupy- pianki.Pozdrawiam i życzę sukcesów na polu walki z pianką ;)Ania- burek
        • Gość: cwe Re: Spieniona kupka IP: *.* 27.02.03, 14:34
          U mojej córki spienione,strzelające kupki i bóle brzuszka świetny pediatra zdiagnozował jako złą tolerancję laktozy.Niestety żadne lekarstwa,ani sposoby proponowane Wam przez emamy mojej córci nie pomagały.Kilkakrotnie byłam bliska przerwania karmienia piersią i przejścia na mieszankę bezlaktozową.Cudem przetrzymałyśmy,a trwło to niestety kilka miesięcy.Potem przeszło samo i karmiłam ostatecznie 2 lata i 7 miesięcy. Mam nadzieję,że Wam minie prędzej.Uważajcie na pupcię. Pozdr.Hania
          • Gość: zallidia Re: Spieniona kupka IP: *.* 27.02.03, 15:59
            Haniu, u mnie to też jest nietolerancja laktozy. Teraz jestem na diecie beznabiałowej i jest trochę lepiej - córeczka jest mniej rozdrażniona, jednak wieczorem ciężko jej zasnąć - pręży się. Kupy robi najczęściej na przewijaku, pod ciśnieniem razem z siku. Mam nadzieję, że to przejdzie z wiekiem, bo dzidziuś się męczy. Dzięki za wszystkie rady i pozdrawiam, Lidka (mama miesięcznej Zuzanki).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka