Dodaj do ulubionych

Zielona kupka

IP: *.* 23.02.03, 00:31
Witam u mojej 5 dniowej córci zauwazyłam zielona kupke i sie tym zmartwiłam, wiecie cos na ten temat??
Obserwuj wątek
    • Gość: astra Re: Zielona kupka IP: *.* 23.02.03, 00:39
      Nie przejmuj sie, u noworodka kupka jak nabardziej może być zielona. To zupełnie normalne. Niepokoić powinna wyłącznie obecnosć krwi lub śluzu.Pozdrawiam Ciebie i córeczkę,Agnieszka
    • Gość: gemma Re: Zielona kupka IP: *.* 23.02.03, 10:56
      Nawet u starszych dzieci, zwłaszcza karmionych piersią, kupki mogą być zielonkawe, bo po prostu na taki kolor się utleniają. Nie ma się czym martwić, jeśli niepokoi Cię tylko barwa.POzdrawiam :hello:gemma
    • Gość: Kasia_G Re: Zielona kupka IP: *.* 23.02.03, 15:57
      Nie martw, się zieloną kupką :) Zobaczysz córcia jeszcze Cie zaskoczy kolorystyką i konsystencją swojej kupki ;) Pamietaj tylko o tym co pisała astra i uważaj na krew i śluz. Trzymajcie się obie ciepło.Pozdrawiam :hello: Kasia
    • Gość: dziubulek1 Re: Zielona kupka IP: *.* 24.02.03, 13:59
      Ważne, jak dziecko przybiera na wadze (oczywiście nie ma sensu bez przerwy go ważyć, ale co jakiś czas nie zaszkodzi). Jeśli karmisz piersią i masz jakieś wątpliwości, skontaktuj się z poradnią laktacyjną. Oczywiście krew i śluz to co innego (patrz wyżej). Jeśli karmisz butelką, w każdej chwili możesz porozmawiać z pediatrą dziecka. POWODZENIA!:)
      • Gość: guest Re: Zielona kupka IP: *.* 24.02.03, 19:15
        Kupki dziecka karmionego piersią czasem maja kolor odpowiedni do jedzenia mamy.U nas akurat zielona kupka okazała się oznaką skazy białkowej..ale do tego były jeszcze bóle brzuszka małego.PzdrKasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka