Dodaj do ulubionych

Ząbkowanie-dziwna kolejność

IP: *.* 17.03.03, 15:52
Moja prawie dziesięciomiesięczna Zosia ma już pięć ząbków ale... no własnie. Najpierw wyszły dolne jedynki, później górna dwójka, następnie druga górna dwójka a teraz przebija się dwójka na dole. Mała wygląda jak mały wampirek a ja zastanawiam się czy to normalne że jeszcze ani widu ani słychu o górnych jedynkach?
Obserwuj wątek
    • Gość: AniaSK Re: Ząbkowanie-dziwna kolejność IP: *.* 17.03.03, 15:58
      Nie wiem, czy normalne ;-), ale na pewno zdarza się nierzadko. U mojego małego było podobnie - teraz ma komplet pięknych zębów :)
      • Gość: Mysz* Re: Ząbkowanie-dziwna kolejność IP: *.* 17.03.03, 21:48
        Dzieki Asiu za odpowiedź. Pocieszyłaś mnie tym bardzo bo zaczynałam sie martwić, szczegolnie po tym jak koleżanka zasugerowała " a może nigdy nie wyjdą?" ;-)
        • Gość: Magdallena Re: Ząbkowanie-dziwna kolejność IP: *.* 18.03.03, 16:53
          Hej!Mój synek ma teraz prawie 7,5 miesiąca i również wygląda jak wampirek.Jak miał 5,5 miesiąca wyrżnęły się dolne jedynki a miesiąc póżniej dwie górne dwójki.Teraz widać ,że niebawem pokażą się górne jedynki.Nie martw się ,to podobno się zdarza nie jest może typowe ale napewno nie nienormalne tak przynajmniej twierdzi nasza pediatra.Pozdrawiam i głowa do góry.
    • Gość: emama Re: Ząbkowanie-dziwna kolejność IP: *.* 20.03.03, 12:53
      Moja Wiktoria ma 10 m-cy i też najpierw wyszły Jej dwie dolne jedynki, później górna dwójka, górna jedynka, górna dwójka i na końcu górna jedynka. Nie każe dziecko ząbkuje w tej samej kolejności.Pozdrawiam. Asik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka