Dodaj do ulubionych

3-ci miesiac i już ząbkuje??? Prosze pomóżcie!!!!!

31.12.06, 14:37
Dziewczyny, moja córeczka skończyła właśnie trzeci miesiąc. W ostatnich paru
dniach bardzo się ślini, budzi się w dzień co pół godziny. Jest strasznie
marudna i cały czas pcha raczki do buzi. Wogóle nie chce smoka.

Jak mogę jej pomóc? Czy to już jest ząbkowanie??
Prosze poradzcie
Obserwuj wątek
    • bunny.tsukino Re: 3-ci miesiac i już ząbkuje??? Prosze pomóżcie 31.12.06, 14:41
      Obserwuj dziąsła. Jak będziesz widziała taka pastelowo-różową plamkę na dziąśle,
      to znaczy, że ząbek tuż tuż.
      Pomóc może zimny gryzak itp.
      Ja bym też obejrzała buzię pod kontem pleśniawek, one lubią dokuczać takim
      maluchom. A ząbki, cóż trzeba przeżyć.
    • zona_mi Ząbkowanie!!! Autor: izakalemba 31.12.06, 14:59
      Witam!!!
      Czy to normalne żeby trzy miesięczne dziecko ząbkowało?

• sabina73 Re: Ząbkowanie!!! Autor: izakalemba 03.01.07, 22:33
        Mój synek tez skonczył 3 miesiace i strasznie sie slini a do tego pcha piastki
        do buzi.To w tym okresie normalne bo dziasełka moga zaczynac juz swedziec ale to
        nie znaczy ze juz maja wychadzic zabki.Polecam gumowa szczoteczke.
        • kobra68 Re: Ząbkowanie!!! Autor: izakalemba 03.01.07, 22:38
          Ja mam to samo na noc wkladam jej czopek homeopatyczny Viburcol z firmy Heel,
          mojej pomaga i się uspokaja. Mój starszy synuś tez to przerabiał. Zaczęło się w
          3 miesiącu a pierwszy zą bek wyszedł dopiero jak miał pół roku.
          Powodzenia.
        • agussam Re: Ząbkowanie!!! Autor: izakalemba 03.01.07, 22:41
          Mój synek też mniej więcej od 3 miesiąca zaczął się bardzo ślinić, przestał
          przesypiać noce i pchał przez sen rączki do buzi (nie mówiąc już, że w dzień
          pchał wszystko co miał w rączce). Dzis ma 8 m-cy skończone i od tygodnia mamy
          przebite 2 ząbki...
    • megi231 Re: 3-ci miesiac i już ząbkuje??? Prosze pomóżcie 03.01.07, 22:41
      Mojej koleżanki synek jak miał 3,5 m-ca miał już jednego ząbka. Więc jest to
      mozliwe.
    • kahadomi Re: 3-ci miesiac i już ząbkuje??? Prosze pomóżcie 04.01.07, 00:00
      Oczywiście, że to możliwe- moja córa miala te same objawy co Twój synek i
      lekarz stwierdził, że ząbkuje. Dodam, że miala wtedy dopiero zaledwie 2
      miesiące!!!
    • eve73 Re: 3-ci miesiac i już ząbkuje??? Prosze pomóżcie 04.01.07, 08:11
      dziecko może zacząć odczuwać dolegliwoście związane z ząbkowaniem już na trzy
      miesiące przed przebiciem się ząbka, więc to zupełnie normalne. Mojej Natalce
      wyszedł ząbek jak miała 4,5 mieś a jak skończyła 2 mieś zaczęły się objawy
      ząbkowania.
    • sormino Re: u nas właśnie wyszedł ząbek... 04.01.07, 19:01
      po świętach, mała miała 4 miesiące i 4 dni a zaczeło sie chyba w 3cim miesiacu.
      Mala marudzi i płacze (hmm... czasem wrzeszczy) szczególnie wieczorami. Pomaga
      paracetamol. P. doktor powiedziala ze mozna go nawet codzien dawac, choc tego
      nie robie. Ponoc jest niebezpieczny dopiero jak przekroczy sie dawke 200 na
      kilogram masy ciala a czopki dla dzieci to 50tka. No coż - cierpliwosci życze
      (sobie tez bo mamy dopiero 1)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka