Dodaj do ulubionych

kąpiemy dziewczynki...

04.01.07, 19:15
Witam,
Moja Ania niedługo skończy pół roczku i tak naprawdę to nie wiem czy od początku dobrze pielęgnuje jej ,,narządy rodne,,zawsze w kąpieli nawijałam sobie na palec pieluszke i delikatnie przesuwałam palec ku dołowi,oczywiście zawsze się bałam czy nie za mocno.Kiedyś próbowałam delikatnie pałeczką wyczyścić między wargami sromowymi oczywiście nie ingerując dalej ale więcej się najadłam strachu niż to warte.Teraz już jej tylko przemywam pieluszką i na tym kończe, ale zawsze patrze czy nie ma żadnych zaczerwienień lub innych zmian i nic więcej nie robie, podobno samo się oczyszcza w codziennej kąpieli.
Napiszcie jak pielęgnujecie swoje córeczki, bo u chłoców wydaje mi się że jest wygodniej.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • daluma Re: kąpiemy dziewczynki... 04.01.07, 20:36
      Ja w kąpieli myję małą tak jak siebie - rękami. A co 2-gi dzień przecieram
      narządy rodne delikatnie gazikiem jałowym zamoczonym w wodzie. Pałeczką bym się
      bała, mała jest bardzo ruchliwa i jeszcze jej coś zrobię przez przypadek....
    • renia1807 Re: kąpiemy dziewczynki... 04.01.07, 20:39
      Po kazdej kupie podmywam na misce wodą z mydłem tak jak siebie.
      Przy kapieli rozszerzam wargi i przemywam pieluszką i tyle.
    • nat.wroclaw Re: kąpiemy dziewczynki... 04.01.07, 20:59
      A nasz pediatra to jakis ultra-purysta. Każe czyścic uszy w srodku, nos w
      środku, a wargi sromowe kazł porzadnie przeczyścić już w 3 tygodniu - powymywać
      wacikiemi pałeczką wszystkie kluchy. NO to wymywam wacikiem kluchy na
      przewijaku - rozszerzam wargi i wyciskam wodę z wacika z góry na dół. Pałeczką
      działam gdy malutką asekuruje mąż.
    • mooh Re: kąpiemy dziewczynki... 04.01.07, 21:13
      Myję z góry na dół zmoczonym i namydlonym płatkiem kosmetycznym (najczęściej
      takim większym, ale jak zabraknie, używam swoich przeznaczonych do demkijażu) i
      płuczę pod kranem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka