Dodaj do ulubionych

mój synek bardzo się ślini

05.04.03, 21:21
Witam wszystkich!
Mój 3 miesięczny synek od ok. miesiąca bardzo sie ślini a jeszcze nie
zabkuje.Wszystko ma zaślinione a i my też ociekamy jego śliną.Czy to
normalne w jego wieku? Czy mozna coś na to poradzić?
Iza
Obserwuj wątek
    • doris73 Re: mój synek bardzo się ślini 06.04.03, 09:28
      Oj i bedzie sie tak slinil i slinil... ostatnio slyszalam, ze do roku czasu
      wyslini 145 litrowsmile Moja Natala tez zaczela od 3 miesiaca sie slinic, dzis ma
      5, zebow nie ma a slina dalej jest. Wszystko jest w porzadku, maly moze sie
      slinic juz dzis a zeby np beda za pol roku. Pozdrawiam i radze sie zaopatrzyc w
      chusteczki papierowe jednorazowe dostepne ciagle pod reka.
    • bea4oliv Re: mój synek bardzo się ślini 06.04.03, 09:29
      Niestety przeczekać, to normalne, założyc sliniak, posmarować buźkę kremem bo
      czasem na brodzie od śliny robią sie wypryski.
      • martyka Re: mój synek bardzo się ślini 06.04.03, 09:37
        Kochana !
        Mój śluzik ma teraz 9 m, a ślina leje sie strumieniami od 3 miesiąca jego
        zycia. Obcieranie juz dawno nie skutkuje, bo musiałabym to robic non-stop.
        Zakupiłam więc stado sliniaków i wymieniam je co pół godz, taki ma przerób.
        Niestety jedne dzieci ślinią się troszkę a drugie mają ślinotok jak Niagara. Ja
        szczerze mówiąc mam juz dosyc, bo zapomniałam jak moje dziecko wygladabez tej
        szmaty na szyi.Ale kiedyś będzie lepiej. Martyka
    • izka100 Re: mój synek bardzo się ślini 06.04.03, 17:36
      Dzieki wielkie dziewczyny za wasze listy. Juz lece zakupić niezliczone ilości
      śliniaczków!
    • fiola1 Re: mój synek bardzo się ślini 07.04.03, 10:12
      moja corka ma teraz poltora roku i do tej pory sie slini.Slini sie praktycznie
      od urodzenia i nie przejmuje sie tym szczegolnie
    • anala Re: mój synek bardzo się ślini 07.04.03, 22:14
      To całkowicie normalne. Nic sie nie martw. Mój Igorek ma teraz 8 mies. a slinił
      sie juz w 2 mies. a pierwsze ząbki dostał w 7 mies. Poza tym to nie jest ciągle
      tak samo, sama zobaczysz ze to minie, potem znowu sie pojawi i tak w kółko.
    • mrufkaa Re: mój synek bardzo się ślini 07.04.03, 23:05
      hej! Moja Jula ma 3 m-ce i od niedawna tez sie slini oblednie... Moja siostra,
      psycholog dzieciecy, twierdzi, ze to calkowicie normalne, bo dzieci do roku
      ucza sie odruchu polykania sliny. No wiec cierpliwosci...
      pozdrowionka
      Asia - mrufka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka