Dodaj do ulubionych

8 mies. Co jeszcze?

10.01.07, 10:03
Co dajecie swoim 8- mies. dzieciaczkom do papusiania? Tzn. jakie owoce,
warzywa, itp.
Jakies chrupki (jesli tak to jakie), czytałam ze niektore mamy daja juz
bułeczkę z masełkiem (tzn. takim zwykłym?), jakas wedlinka???
Obserwuj wątek
    • gosika78 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 10:19
      Ja do papusiania nic nie daję tongue_out
      • olimpia_b81 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 10:25
        Moja jeszcze nie papusia,chyba pojde do neurologa.
        • gosika78 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 10:29
          Nie martw się, na pewno niedługo zacznie. One tak z dnia na dzień smile
          • olimpia_b81 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 10:32
            Racja,trzeba pamietac,ze kazde dziecko rozwija sie wlasnym rytmem-nic na sile.
    • marva Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 12:42
      z glutenem, czyli z tą bułeczka ja osobiście bym się wstrzymała. Jesli ma
      skłonnosc do alergii to podając zbyt wczesnie możez tą alergię wywołać. Tak w
      skrócie. O ile dobrze pamietam z warzyw w tym wieku dawałam mojemu
      dziecku:marchew, ziemniaka, buraczka, selera, pora, kalafiora, brokuła. Mojego
      syna uczulał pomidor, więc nie jadł, ale chyba mozna już w tym wieku spróbować
      podać. Gotowałam tez krupniczek z kaszą jaglaną, który kiedyś lubił (teraz juz
      nie). Do zupek warzywnych dodawałam też kaszę kukurydzianą. Jesli chodzi o
      owoce to u nas bardzo ubogo:jabłko, gruszka, sliwka suszona z gerbera bo
      wiekszośc innych uczulała. Bardzo lubił w tym czasie ziemniaczki z koperkiem.
      Podjadał chrupki kukurydziane na przekąskę.
      • ewa_mewa Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 13:04
        Bułeczka z masełkiem i wędlinką dla 8-miesięczniaka?? Taaa, chyba niektórzy mają
        napapusiane w mózgownicy...
        • kosmitka06 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 14:25
          ewa_mewa napisała:
          > Bułeczka z masełkiem i wędlinką dla 8-miesięczniaka?? Taaa, chyba niektórzy
          mają
          napapusiane w mózgownicy...

Ja po prostu pytam co jeszcze inne mamy dają swoim maluchom. A to że
          wyczytałam, że niektóre mamy tak dają swoim dzieciom... no cóż- może i tego nie
          pochwalam ale wolę się "skonsultowac" z innymi.
          Chyba już kiedys była mowa na forum o tym, że jeżeli nie masz niczego ciekawego
          do powiedzenia a tym samym obrażasz innych (żeby tylko odpisac na post) to może
          lepiej się nie odzywac.
          Pozdrawiam
          • ewa_mewa Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 15:44
            Chyba masz jakieś kompleksy. Skoro Ty nie dajesz bułeczki z wędlinką (i wcale
            nie napisałam że dajesz) to o co chodzi? Każda normalna osoba powie że dawanie
            takich rzeczy ośmiomiesięczniakowi jest głupie, nikogo nie obrażam tylko
            stwierdzam fakt.
            • olimpia_b81 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 18:09
              w UKgluten daje sie od 6tego miesiaca,wiec chyba sa nienormalni.
    • gosika78 Kosmitka 10.01.07, 18:25
      A teraz na poważnie - przepraszam, ale to papusianie mnie na łopatki powaliło smile
      Bułki nie daję - gluten.
      Wędliny nie daję - konserwanty i inne świństwa - na to dziecko ma jeszcze czas.
      Generalnie na temat żywienia niemowląt jest mnóstwo publikacji - wrzuć w googlach i na pewno się znajdzie.
      pozdrawiam
      • olimpia_b81 Re: Kosmitka 10.01.07, 18:32
        To i ja sie dorzuce-owoce wszystkie mozliwe-lacznie z kiwi i pomarancza,warzywa-wszystko poza fasola(sama nie lubie to nie daje),rzodkiewka.Uwielbia szpinak,brokuly,brukselke,pomidory.Wedline daje-uszy sie trzesa od szynki.
        Do lapy daje herbatniki,chrupek nie daje-siadaly na zoladku jej.Czasami ciasteczka ryzowe.
        Mloda je rzeczy z glutenem np makaron
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka