kosmitka06 10.01.07, 10:03 Co dajecie swoim 8- mies. dzieciaczkom do papusiania? Tzn. jakie owoce, warzywa, itp. Jakies chrupki (jesli tak to jakie), czytałam ze niektore mamy daja juz bułeczkę z masełkiem (tzn. takim zwykłym?), jakas wedlinka??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olimpia_b81 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 10:25 Moja jeszcze nie papusia,chyba pojde do neurologa. Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 10:29 Nie martw się, na pewno niedługo zacznie. One tak z dnia na dzień Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 10:32 Racja,trzeba pamietac,ze kazde dziecko rozwija sie wlasnym rytmem-nic na sile. Odpowiedz Link Zgłoś
marva Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 12:42 z glutenem, czyli z tą bułeczka ja osobiście bym się wstrzymała. Jesli ma skłonnosc do alergii to podając zbyt wczesnie możez tą alergię wywołać. Tak w skrócie. O ile dobrze pamietam z warzyw w tym wieku dawałam mojemu dziecku:marchew, ziemniaka, buraczka, selera, pora, kalafiora, brokuła. Mojego syna uczulał pomidor, więc nie jadł, ale chyba mozna już w tym wieku spróbować podać. Gotowałam tez krupniczek z kaszą jaglaną, który kiedyś lubił (teraz juz nie). Do zupek warzywnych dodawałam też kaszę kukurydzianą. Jesli chodzi o owoce to u nas bardzo ubogo:jabłko, gruszka, sliwka suszona z gerbera bo wiekszośc innych uczulała. Bardzo lubił w tym czasie ziemniaczki z koperkiem. Podjadał chrupki kukurydziane na przekąskę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 13:04 Bułeczka z masełkiem i wędlinką dla 8-miesięczniaka?? Taaa, chyba niektórzy mają napapusiane w mózgownicy... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 14:25 ewa_mewa napisała: > Bułeczka z masełkiem i wędlinką dla 8-miesięczniaka?? Taaa, chyba niektórzy mają napapusiane w mózgownicy... Ja po prostu pytam co jeszcze inne mamy dają swoim maluchom. A to że wyczytałam, że niektóre mamy tak dają swoim dzieciom... no cóż- może i tego nie pochwalam ale wolę się "skonsultowac" z innymi. Chyba już kiedys była mowa na forum o tym, że jeżeli nie masz niczego ciekawego do powiedzenia a tym samym obrażasz innych (żeby tylko odpisac na post) to może lepiej się nie odzywac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_mewa Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 15:44 Chyba masz jakieś kompleksy. Skoro Ty nie dajesz bułeczki z wędlinką (i wcale nie napisałam że dajesz) to o co chodzi? Każda normalna osoba powie że dawanie takich rzeczy ośmiomiesięczniakowi jest głupie, nikogo nie obrażam tylko stwierdzam fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: 8 mies. Co jeszcze? 10.01.07, 18:09 w UKgluten daje sie od 6tego miesiaca,wiec chyba sa nienormalni. Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Kosmitka 10.01.07, 18:25 A teraz na poważnie - przepraszam, ale to papusianie mnie na łopatki powaliło Bułki nie daję - gluten. Wędliny nie daję - konserwanty i inne świństwa - na to dziecko ma jeszcze czas. Generalnie na temat żywienia niemowląt jest mnóstwo publikacji - wrzuć w googlach i na pewno się znajdzie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Kosmitka 10.01.07, 18:32 To i ja sie dorzuce-owoce wszystkie mozliwe-lacznie z kiwi i pomarancza,warzywa-wszystko poza fasola(sama nie lubie to nie daje),rzodkiewka.Uwielbia szpinak,brokuly,brukselke,pomidory.Wedline daje-uszy sie trzesa od szynki. Do lapy daje herbatniki,chrupek nie daje-siadaly na zoladku jej.Czasami ciasteczka ryzowe. Mloda je rzeczy z glutenem np makaron Odpowiedz Link Zgłoś