Dodaj do ulubionych

witamina D3

22.01.07, 09:13
witam, jestem po raz pierwszy na forum i od razu z problemem.Jestem mamą 3 tygodniowego synka, od dwóch dni podaje mu witaminę d3.Dziecko zachowuje sie zupełnie inaczej niż wcześniej, dużo płacze, bardzo mało śpi i to niespokojnie, bardzo trudno je uspokoi nawet na rekach. Czy któreś wasze dziecko reagowało podobnie?dzwoniłam do lekarki i na 3 dni odstawiamy witaminę, ale zastanawiam się co dalej
Obserwuj wątek
    • kreola7 Re: witamina D3 22.01.07, 10:21
      Hmm... nie jestem lekarzem, ale nie sądzę, żeby to Wit D była przyczyną takiego
      zachowania się Twojego malucha.
      Podejrzewam, że chodzi o tzw. kolkę, która rozpoczyna sie właśnie ok. 2 tyg.
      życia dzieci, a chłopcy są bardziehj na nią podatni.
      Proponuję, żebyś na początek "przefiltowała" swoją dietę, jeżeli karmisz
      piersią-po pierwsze wyeliminuj nabiał. Pij koperek i koniecznie udaj się do
      lekarza, żeby obejrzał małego, bo prawdopodobnie wszystko jeszcze przed wami.
    • mama_amelii Re: witamina D3 22.01.07, 13:46
      Witam.Jestem tego samego zdania co moja przedmówczyni.Mojej córci kolki też się zaczęły ok 3 tyg.Uważam,że to zbieg okoliczności z wit.D3.Współczuje,bo masz teraz z głowy co najmniej 3 m-ce.Moja mała przyjmowała debridat 3 razy dziennie i viburcol(uspokajające czopki homeopatyczne codziennie 2: rano i wieczorem).Zresztą jak maleństwo da Ci się porządnie we znaki,to będziesz próbowała wszystkiego.U mnie pomagała suszarka.Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    • mw144 Re: witamina D3 22.01.07, 14:00
      O ile wit. D3 którą podajesz nazywa się Devikap, to odstaw ją i poproś lekarza
      o receptę na inną. Po devikapie sporo dzieci ma dokładnie takie objawy jak
      wymieniłaś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka