magdaigra 22.01.07, 17:54 Witam. Mam Pytanie- Jak dawkujecie swoim dzieciom kropelki? Rególarnie, czy kiedy jest taka potrzeba? Mój synek zaczął miewać koleczki i szukam na nie dobrego sposobu. Na razie pomaga nam cieplutka kąpiel. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llulla1 Re: Do mam stosujących espumisan 22.01.07, 18:02 Wita. Ja mam 3 miesięcznego synka. Dawałam mu espumisan 2 razy dziennie po 10 kropli (rano i wieczorem), teraz daję jedynie doraźnie gdy widzę, że ma brzyszkowe problemy. Z tego co wyczytałam jest zupełnie bezpieczny poniewaź nie wchłania sie z przewodu pokarmowegoi jest w niezmienionej postaci wydalany. Odpowiedz Link Zgłoś
annw5 Re: Do mam stosujących espumisan 22.01.07, 18:25 Ja daje malemu po 2 - 3 kropelki przed karmieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
misia824 Re: Do mam stosujących espumisan 22.01.07, 21:27 Mi na kolki lekarka poleciła niemieckie kropelki SAB-SIMPEX firmy PARKE DAVIS. Faktycznie rewelacyjna sprawa. Stosowałam je pierw 3xpo 2 krople przed jedzeniem. Po 2 dniach 3x3. Po 2 dniach 3x5 kropli. I kolkę jak ręką odjął Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Do mam stosujących espumisan 23.01.07, 08:23 W miarę potrzeby, 3-5 kropli do mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
czudna Re: Do mam stosujących espumisan 23.01.07, 10:48 Jak jest potrzeba, bo boję się, że w przeciwnym razie możemy odnieść odwrotny skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaigra Re: Do mam stosujących espumisan 23.01.07, 11:37 Ja też podchodzę do tego ostroznie, nie chcę też żeby mój synek cierpiał z powodu głupich gazów. Dlatego chcę się poradzić bardziej doświadczonych mam. Odpowiedz Link Zgłoś
agulkins Re: Do mam stosujących espumisan 23.01.07, 22:43 My stosowaliśmy espumisan kiedy Adrian zaczął mieć problemy z kolką, i do 5 miesiąca życia dawaliśmy regularnie 10 kropelek rano i 10 wieczór, póxniej jeszcze przez miesiąc tylko 10 wieczór, z tego co wiem to chyba regularne stosowanie ma sens ) Odpowiedz Link Zgłoś