Dodaj do ulubionych

Moje dziecko się nie najada

13.04.03, 09:12
Mam wrażenie, że moja córka się nie najda. Karmię ją piersią iregularnie do
niej przystawiam Julię. Jednak ona owszem je, ale bardzo króciutko 5-10
minut. Czy to jet normalne? Ania.
Obserwuj wątek
    • gemma.v Re:Moje dziecko się nie najada -uwaga nie na temat 13.04.03, 09:36
      Aniu, na forum eDziecko uwzględniony jest podział tematyczny poszczególnych
      forów - proponuję, żebyś kolejne posty wysyłała już na odpowiednie fora. Post o
      porodzie powinien się znaleźć na forum "Ciąża i poród", post na temat karmienia
      maluszka czy kładzenia go na brzuszku na "Niemowlętach" itd. Twoje posty
      wkrótce zostaną przeniesione na te fora (dokładna lista będzie w tutejszym
      wątku "Przeniesione wątki"), ale proszę, pamiętaj o podziale tematycznym
      następnym razem.
      POzdrawiam smile
      gemma, moderator edziecka
      • nszo-czi Re:Moje dziecko się nie najada -uwaga nie na tema 13.04.03, 09:45
        Pierwszy raz korzystam z tej formy rozmów, więc nie wiem, jak szukać wątków
        temetycznych. Może jestem zacofana albo głupia, ale proszę o radę w tym
        kierunku, a będę się do niej stosowała.
        • gemma.v Re:Moje dziecko się nie najada -uwaga nie na tema 13.04.03, 13:31
          A więc jest tak: po wejściu na stronę forum eDzieckowego
          forum.edziecko.pl/
          zobaczysz spis forów - od góry lecąc masz: Nowe eDziecko, edziecko, Niemowlę, Z
          życia rówieśników, Bliźniaki, Wychowanie itd. - aż na sam dół. wink Przy każdym
          forum jest mniej więcej opisane, na jaki temat się tam rozmawia. Wybierasz więc
          to forum, które Cię interesuje - tak więc na temat pielęgnacji niemowląt
          piszesz na forum "Niemowlę", na temat jakichś własnych problemów na "emamie",
          na temat zdrowia na forum "edziecko Zdrowie" itp. Podział tematyczny
          wprowadzony jets po to, żeby było łatwiej odnaleźć na forum interesujące nas
          informacje. I to chyba tyle. smile
          W razie czego służę pomocą. smile
          POzdrawiam
          gemma
    • adzia_a Re: Moje dziecko się nie najada 14.04.03, 10:08
      To ja Ci coś napiszę - zanim nas przeniosą wink
      Twoja mała ma trzy miesiące, prawda? Często właśnie w tym okresie mamy dziwią
      się, jak to możliwe, żeby dziecko najadało się w kilka minut, skoro do tej pory
      wisiało przy piersi non - stop (ostatnio nawet moja znajoma dzwoniła do mnie z
      takim problemem).
      Jednak wszystko wskazuje na to, że tak ma być. I ja pamiętam, że moja córcia,
      która najchętniej leżałaby przy cycusiu całą dobę - około drugiego-trzeciego
      miesiąca zaczęła ssać mocniej, wydajniej i krócej. Karmiłam ją co dwie godziny.
      Nie martw się - Twoje dziecko jest silniejsze, a pokarm bardziej kaloryczny -
      jeśli przybiera na wadze, to wszytsko jest w najlepszym porządku.
      • majmo Re: Moje dziecko się nie najada 14.04.03, 18:38
        Fajnie,że o tym piszecie. Właśnie mam, a właściwie miałam ten sam problem. Moja
        malutka wisiała na mnie przez 6 tygodni. A teraz, od dwóch dni,ssie kilka,może
        kilkanaście minut i śpi. Wprawdzie spanie trwa od 5 do 20 minut najwyżej,ale ja
        jestem zachwycona, bo te kilka minut, co kilka minut mogę wykorzystać.No i mam
        nadzieję,że ten czas spania się wydłuży.A jeśli chodzi o wagę, to przybiera na
        razie prawidłowo.Pozdrawiam.
    • basiaurban Re: Moje dziecko się nie najada 14.04.03, 10:27
      Jeżeli Twoja mała dobrze przybiera na wadze, to myślę, że takie 5-15
      minutowe "seanse" przy cycu w zupełności jej wystarczają. Pamiętam, jak
      chodziłam na szkołę rodzenia, to powiedziano nam, że dziecko wcale nie musi
      wisiec przy cycu 24 godz. na dobę, że należy dostawiać do piersi właśnie na
      jakieś 10, 15 min, potem ewentualnie do drugiej, jeżeli maluch tego chce, i w
      tym czasie dziecko spokojnie się najada. I u nas tak było. Mała przybierała na
      wadze koncertowo, przerwy między karmieniami 3-4 godziny (karmiłam na żądanie).
      Zyczę powodzenia i jak najdłuższego karmienia piersią.

Basia
      • sylwia-wesola1 Re: Moje dziecko się nie najada 14.04.03, 16:17
        Hej!
        Tak jak już napisały dziewczyny, jeśli mała przybiera na wadze i
        nie "wrzeszczy" pomiędzy karmieniami z głodu - to widocznie sie najada. A na
        pocieszenie powiem , że mój pierwszy synek to ssał piers zaledwie 3 do 7 minut
        (to juz bardzo okazjonalnie). Ja strasznie sie tym stresowałam, ale on się
        najadał właśnie w tak krótkim czasie (doszłam do tego po wielu tygodniach
        zamatrwiania sie i ciągłego latania do przychodni, żeby zważyć). A teraz ma
        ponad 3 latka i jest zdrów jak rybka. Tylko mi chyba wtedy było za
        • sylwia-wesola1 Re: Moje dziecko się nie najada 14.04.03, 16:19
          ...chyba nie to co trzeba wcisnęłam smile
          Więc wracając do urwanego wątku... to mi było za krótko z nim przy cycusiu smile

Nie martw się i wszystkiego dobrego.
          Sylwia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka