adus1000 02.02.07, 09:18 Witam.Dziewczyny,pomóżcie jaki żel jest najlepszy na ząbkowanie.Mały skończy za 9 dni 4ms i zaczął mu się pierwszy wyżynać.Wiem.że to już pewnie sto razy było,ale nie mam czasu szukać.Z góry dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
triada1301 Re: Ząbkowanie 02.02.07, 09:22 Polecam DENTINOX-GEL, ale wez pod uwage ze żele te nie zdziałają cudów. Ponoc ten jest najlepszy my używałysmy sporadycznie, bo nasz maluszek mocno nie cierpiał. Odpowiedz Link Zgłoś
monia.80 Re: Ząbkowanie 02.02.07, 09:25 ja smaruje małej Dentinox żelem (jest jeszcze chyba Bobodent ale nie jestem pewna dopytaj w aptece) ok 21 zł jak mały ból to pomagał ale jak większy to już Paracetamol w syropku Odpowiedz Link Zgłoś
jol34 Re: Ząbkowanie 02.02.07, 09:26 Ja uzywałam Bobodent lub Calgel, ale u mojego synka niewiele dawalo smarowanie. Jak juz bardzo płakał to dawałam mu Viburcol lub paracetamol w czopku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: Ząbkowanie 02.02.07, 09:42 Tak jak dziewczyny mówiły: jak bardzo płacze to paracetamol w czopku i żel na dziąsełka. My stosujemy Dentinox. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybowa1 Re: Ząbkowanie 02.02.07, 18:41 żele są dobre chwilowo, bo dzieciak zlizuje i zjada to co wsmarujesz. Nam pielęgniarka w przychodni poleciła nurofen dla dzieci. jest rewelacyjny, mała przesypiała noce jak kiedyś i niczego w pupkę ładować nie trzeba. polecam Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: Ząbkowanie 02.02.07, 19:47 Ja podawałam BOBODENT i dodatkowo na noc IBUM syrop,pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś