Dodaj do ulubionych

Brak ciemiączka

IP: *.* 01.06.01, 23:44
Brak ciemiączkaWłaściwie mam poważny problem. Moja córeczka ma 5 miesięcy i już zanikło jej ciemiączko.Wiem, że dopuki rośnie główka to nic się nie dzieje. A co będzie jak przestanie rosnąć?Proszę o pomoc. Będę cierpliwie czekać na odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka P. Re: Brak ciemiączka IP: *.* 25.06.01, 22:04
      Brak ciemiączkaKuba urodził się z zarośniętym ciemiączkiem. W szpitalu odnotowali to w książeczce zdrowia, ale w zasadzie na tym się skończyło. Gdy miał 5 miesięcy przypadkowo trafiliśmy do neurochirurga w Warszawie, który stwierdził, że konieczna jest operacja i to jak najszybciej.W Katowicach zrobiono mu rezonans magnetyczny i stwierdzono, że na razie nie ma takiej konieczności, ale trzeba dziecko obserwować, czy jest aktywne, czy ma apetyt i mierzyć głowę. Niestety niepokoje się tym dalej.Proszę o informacje na ten temat i o kontakt z osobami o podobnym problemie.
    • Gość: Teresa.R. Re: Brak ciemiączka IP: *.* 31.08.01, 00:13
      Brak ciemiączkaNas neurolog wysłała do Katowic, do kliniki genetycznej bo jest możliwość, że odziedziczyła to w genach po rodzinie Leszka(męża). Jego mama też ma małą głowę. A może to już taka ich uroda. Aga, mam nadzieję, że Cię trochę pocieszę : moja znajoma też kilka lat temu urodziła synka bez ciemiączka. W tej chwili jest całkowicie zdrowym, normalnym dzieckiem, ma chyba 5 czy 6 lat. A więc nie zamartwiaj się na zapas. smile) Buziaki dla maleństwa. Pa.
    • Gość: Jadźka Re: Brak ciemiączka IP: *.* 29.09.01, 14:49
      brak ciemiaczkado tych ktorych dzieci urodxily sie bez ciemiaczka... Moj maz byl takim przypadkiem i jest calkiem zdrowy, jedyne co mu pozostalo to deformacja nie widoczna klatki peirsiowej bo nie bral wit d3 ale to wina tesciowej bo nie poslala go do specjalisty i na gimastyke korekcyjna.
    • Gość: Zmijkaa Re: Brak ciemiączka IP: *.* 13.10.01, 21:40
      Co sie stanie z moim dzieckiem?Moja 6-tygodniowa coreczka ma ciemiaczko 0.5 na 0.5cm.Bardzo sie tym martwie.Co sie stanie jezeli ono zacznie zarastac?Jestem zdolowana.Prosze o jakiekolwiek informacje.
    • Gość: DOROTA LACHOWICZ Re: Brak ciemiączka IP: *.* 06.01.02, 11:32
      CIEMIENIUCHA NIGDY SIE NIE ZROBI JESLI OD POCZATKU BEDZIESZ SMAROWAC DOBRZE GŁÓWKE DZIECKA OLIWKA .Jestem mamą trzylatka, który się zacina i jąka. Objawy te nasilają się okresowo i wydaje mi się, że jest to zwiazane z silnymi emocjami jakie odczuwa moje dziecko (jest bardzo wrażliwy). Bardzo uspokoiły mnie porady ,które znalazłam na tej stronie, gdzyż dziadkowie robili z tego już bardzo duży problem (kazali udać się z dzieckiem do psychologa) Bardzo dziękuję
    • Gość: DOROTA LACHOWICZ Re: Brak ciemiączka IP: *.* 06.01.02, 11:35
      PAMIETAJMY O WITAMINIE D3.Jestem mamą trzylatka, który się zacina i jąka. Objawy te nasilają się okresowo i wydaje mi się, że jest to zwiazane z silnymi emocjami jakie odczuwa moje dziecko (jest bardzo wrażliwy). Bardzo uspokoiły mnie porady ,które znalazłam na tej stronie, gdzyż dziadkowie robili z tego już bardzo duży problem (kazali udać się z dzieckiem do psychologa) Bardzo dziękuję
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka