Dodaj do ulubionych

plaska głowka

20.02.07, 13:45
czy ktores z waszych dzieci mialo odgnieciona glowke z tylu,moj synek ma
plaska poniewaz spi na wznak ,glowka po srodku,nie chce spac inaczej,czy
kiedys sie zaokragli,pomozcie
Obserwuj wątek
    • bemm1 Re: plaska głowka 20.02.07, 13:48
      ile ma twoj synek??? to go sama przekladaj w czasie snu...dobrym sposobem jest
      tez rozne zwrocenie lozeczka w strone okna... polec sie lekarza.. pytalas czy
      jest to prawdopodobne ze juz tak zostanie???
      • quessta Re: plaska głowka 20.02.07, 13:56
        synek ma 4,5 miesiaca,teraz juz mu przekladam glowke ale tylko jak spi,jak nie
        spi wciaz trzyma po srodku,lozeczko ma do okna,na boku lozeczka wisza zabawki i
        nic,tylko noc nam zostaje do korygowanie,pocieszcie ze to sie zmieni,moze ktoras
        tak miala?
    • quessta Re: plaska głowka 20.02.07, 14:02

• quessta Re: plaska głowka 20.02.07, 14:03

• quessta Re: plaska głowka 20.02.07, 14:04

• quessta Re: plaska głowka 20.02.07, 14:05
        b1.lilypie.com/a63up1.png
    • quessta Re: plaska głowka 20.02.07, 14:08
      przepraszam ale mi sie cos z internetem porobilo.
    • coccinella1 Re: plaska głowka 20.02.07, 15:08
      Witam.
      Ja mam podobny problem, tylko,ze moja corcia spala i trzymała głowke caly czas
      na lewej stronie,tak az sie jej zrobiła plaska z tej strony. Dobrym sposobem
      było przekładanie głowki podczas snu a w dzien stymulowanie zabawka od prawej
      strony. Dobrym pomysłem jest tez podkładanie pieluszki z jednej albo drugiej
      strony...Teraz u malej asymetria nie jest juz tak mocno widoczna a nawet teraz
      woli spac z głowką na prawej stronie...
    • emilka_9 Re: plaska głowka 20.02.07, 15:10
      Mój synek też ma płaską główkę z tyłu. Ma już 6 miesięcy i też nie wiem, co
      robić. Boje się, że już tak mu zostanie.
    • zuzia412 Mojemu mężowi została płaska głowa z tyłu 20.02.07, 15:23
      Mój mąż ma z tyłu płaską głowę, ma tak od zawsze - więc chyba samo się nie
      zaokrągli. Dziewczyny powyżej poradziły jak to robić, więc staraj się obracać
      malucha. Płaska głowa nie choroba - ale skoro można temu zaradzić, to lepiej
      niech ma kształtną główkę. Powodzenia!
    • kiniamum Re: plaska głowka 20.02.07, 15:24
      jesli nie nauczysz go spac inaczej zapewne zostanie plaska.. probuj klasc go na
      boczku, podkladaj pod drugi bok podusiesmile
      • megg_an1 Re: plaska głowka 20.02.07, 21:14
        mnie lekarka powiedziala ze sie wyrowna tylko czasu trzeba i zeby malego klasc
        nie tylko na wznak. ALe spac i tak lubi na prosto nie bede z tym walczyc w
        ciagu dnia duzo jest na boczku wiec mam nadzieje ze lekarka ma racje i glowka
        wroci do normy.
        • bgwd14 Re: plaska głowka 20.02.07, 22:21
          No to ja Cię pocieszę: mój wnuk urodził się z niezbyt kształtną główką, a
          później doszło jeszcze spłaszczenie z tyłu od leżenia. Też ciężko było walczyć
          z nim, by przekręcał na boczki. Teraz skończył roczek i ma bardzo ładną główkę.
          Wszystkie te anomalie cofnęły się. Czasami aż mi samej trudno w to uwierzyćsmile
          • quessta dziekuje za wszystkie odpowiedzi:) 21.02.07, 13:31
            bgwd14 dziekuje za pocieszenie
          • janunia5 Re: plaska głowka 22.02.07, 17:18
            Moja córka teraz już 9-cio miesięczna też ma z tyłu płaską główkę(również od
            spania z główką na wprost).Próbowałam różnych sposobów,nawet była wizyta u
            osteopaty,która niewiele pomogła.Teraz mała cały czas przebywa na czworakach a
            do spania kładę ją na boczku.Słyszałam,że główka kształtuje sie do 3 lat.Na
            pewno okrąglutka już nie będzie ale myślę,że nie będzie spłaszczenie rzucało
            się w oczy.
    • kuleczka28 Re: plaska głowka 21.02.07, 14:39
      Jednak nie u wszystkich dzieci się to wyrównuje. Moja córcia też upodobała
      sobie prawą stronęi mimo przekładania, podkładania pieluszek i innych
      przedmiotów, zawsze znalazła sposób żeby leżeć na ulubionej stronie. Tylko kask
      mógłby pomóc chyba smile. Teraz ma 13 miesięcy i ciągle spłaszczenie na prawej
      stronie, powolutku się wyrównuje, ale nie sądzę żeby główka była idealnie
      okrągła, powoli się przyzwyczajam że tak zostanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka