Dodaj do ulubionych

Mam 2 pytania

26.02.07, 10:08
Czy śpicie ze swoimi szkrabami - mój śpi z nami od wyjścia ze szpitala, ale
zastanawiam sie jak długo tak mozna? Nie ukrywam, że jest to wygoda - nie
muszę wstawać do marmienia w nocy. A drugie pytanie dotyczy kupek - zawsze
robił kilka dziennie a tu nagle 4 dniowa przerwa. CZy to norma u 6 tyg dziecka?
Obserwuj wątek
    • madzi1983 Re: Mam 2 pytania 26.02.07, 10:13
      co do spania z dziećmi, to i starszy spał z nami, poźniej przeprowadził się do lożeczka, a teraz i córka spi z nami (ma prawie 6 meisięcy), nie chce mi się wstawać w nocy do karmienia, wygodniej mi z nia spać. A co do kupek, jeżeli karmisz tylko piersią, to dluższe przerwy sa normalne, byl czas gdy moja julka robiła kupke raz na 5-6 dni
    • beatar9 Re: Mam 2 pytania 26.02.07, 10:13
      witam,jeśli karmisz piersią to normalne,tymbardziej jeśli dzidzi to nie
      przeszkadza i nie narzeka;co do spania to moim skromnym zdaniem im szybciej
      będzie spało w swoim łóżeczku tym lepiej,im późniejsze przenosiny tym trudniej
      dziecku się pryzwyczaić-mój synek śpi od początku,sam zasypia i nie budzi się w
      nocy,pozdrawiam
    • majas11 Re: Mam 2 pytania 26.02.07, 10:15
      U nas mniej wiecej w 6 tygodniu tez kupki Ola zaczela robic co 4-10 dni. Czasem
      pogagalam jej czopkiem glicerynowym, gdy widzialam ze sie meczy.Zmieniło sie to
      w 6 miesiacu jak oprcz cyca zaczelysmy wprowadzac stale pokarmy.
      My nie spimy razem , ale moja kolezanka z synkiem spala do 4 roku zycia i nie
      bylo problemu, zeby mały zaczal spac sam....im bylo tak wygodniesmile
      • gocha83 Re: Mam 2 pytania 26.02.07, 10:25
        Dzięki, pocieszyłyście mnie. A karmię tylko piersią, niczym nie dopajam, nie
        dokarmiamsmile
    • zona_mi Re: Mam 2 pytania 26.02.07, 10:34
      Moja córka do dwóch lat spała w swoim łóżeczku, umartwiałam się biorąc ją w
      nocy do karmienia i odkładając - żałuję tego.
      Synek od urodzenia spał z nami w łóżku - zasypiał w swoim, kiedy się kładłam to
      go brałam do siebie. Po jakimś czasie już nie chciał, wolał w łóżeczku i tak
      pozostało - śpi osobno (3 latka).
      Dziecko karmione wyłącznie piersią może robić kupę zarówno po każdym karmieniu
      jak i co 5-10 dni i wszystko jest normą, o ile nie ma kłopotów z wypróżnianiem,
      brzuszek jest miękki i nie boli, dziecko się nie pręży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka