crazygirl11 27.02.07, 18:57 Witam! Od wczoraj używam do pielęgnacji pupy mojego tygodniowego synka, maści Linomag. To sugestia położnej środowiskowej, ale nie wiem, czy ta maścią mogę również smarować pachwinki, całą pupę, miejsce pod woreczkiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 19:05 linomag to sama natura wiec pewnie mozna, ja smaruje cala pupcie, linomag jest na parwde dobry, stosowalam roznych ale teraz tylko ten, corka ma 3 mies, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
lilka114 Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 22:48 Potwierdzam . Linomag zielony super. Krem z serii Emolium bardzo dobry, skóra mojego synka po jego zastoswaniu jest gładzutka. Wypróbuje emolium albo linomag do kąpieli, jak skończy mi sie balneum hermal plus - wydaje mi sie mimo wszystko słabo natłuszcza skóre synka. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka114 Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 22:51 Acha, zamiast tormentiolu mozna spróbować maści pięciornikowej z Ziaji albo maści o nazwie "Maść tormentiolowa" firmy Prolab Polska - nie zawieraja boru. Z tym,ze ta ostatnia dostepna jest chyba jeszcze w jakiejs aptece internetowej bo ponoc Prolab juz jej nie wytwarza. Moze jakas apteka ma jeszcze jej zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaang Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 20:26 mozna, tylko zwroc uwage zeby to byl ten z zielonym paskiem na tubce, uzywamy go od 6mcy ladnie goi zaczerwienienia nawet te w pachwinkach, ps polecam plyn do kapieli Linomag z ciekla parafina-ten sam skladnik co w bardzo drogim Oilatum a dzialanie podobne, nawilza skore i nie potzreba oliwki Odpowiedz Link Zgłoś
niusianiusia Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 21:12 wychowuję teraz drugie dziecko na "Linomagu". Smaruję nim wszystkie zgiątki, pachwinki, paszki i fałdki żeby się nie odparzały. Dla pupy to za mało moim zdaniem. Tutaj polecam sudocrem lub tormentiol. Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 21:29 Linomag- masc (z zielonym paskiem) jest swietny - jesli bedziesz nim smarowac pupe, unikniesz odparzen, bo stanowi bdb bariere ochronna dla skory przed moczem i kupa. Uzywalam go od urodzenia corki do 7 m-ca. Pozniej glupia przestalam i smarowalam np. oliwka. Niestety, pupa malej byla ciagle podrazniona. Znowu wrocilam do linomagu i po dwoch dniach tylek zrobil sie idealny Jesli chodzi o sudokrem - zawsze mi mowiono (szkola rodzenia, szpital, inne mamy), ze stosowac tylko, kiedy jest juz odparzenie. Zapobiegawczo nie wolno, bo ma dosc silne dzialanie. Jesli chodzi o tormentiol - nie mozna go stosowac u dzieci ponizej 3 roku zycia, bo zawiera kwas borowy. Mozesz o to zapytac na forum Kosmetyki dzieciece, na ktorym porad udziela pani z IMiD, zajmujaca sie badaniem kosmetykow i masci Prosze, tu jedna z jej wypowiedzi nt tormentiolu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=35066447&a=35075355 Gazeta.pl : Forum : Kosmetyki dziecięce Do kapieli polecam olejek do kapieli Emolium. Lepszy niz Oliatum lub Balneum (nowoczesniejsza receptura, mnie polecila pediatra z IMiD) i jednak tanszy, bo polski. Olejek Linomag jest praktycznie nie do dostania - pytalam w kilku aptekach i nigdzie nie mieli Seria Emolium jest w ogole swietna - do smarowania ciala zamiast oliwki, ktora tak naprawde wciera sie w ubranko, zamiast nawilzyc skore, polecam krem Emolium. A w razie jakis problemow ze skora (sucha, szorstka, zaczerwieniona) Krem Specjalny Emolium. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka114 Re: do alcarin 27.02.07, 22:55 Chyba widziałam ten olejek Linomag w aptece, w ktorej sie zaopatruje. Sprawdze i moge Ci wysłac, jakby bardzo Ci na nim zależalo. Mozemy sie zgadac przez maila gazetowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qasiunia Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 21:29 tormentiol w składzie ma kwas borny bądz borowy teraz nie pamiętam sprawdz ulotkę nie można go stosowac dla niemowląt, krem o podobnym działaniu, ale bez tego kwasu ma tormazol. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 23:08 Można też smarować Linomagiem ciemieniuchę, można łuszczące sie brewki, można twarz przy wietrze/zimnej pogodzie. Może być zielony w tubce, zielony w sloiczku, czerwony w sloiczku - ważne żeby to była *masć*, nie krem, bez kwasu borowego. Odpowiedz Link Zgłoś