Dodaj do ulubionych

Linomag - pytanie

27.02.07, 18:57
Witam!
Od wczoraj używam do pielęgnacji pupy mojego tygodniowego synka, maści
Linomag. To sugestia położnej środowiskowej, ale nie wiem, czy ta maścią mogę
również smarować pachwinki, całą pupę, miejsce pod woreczkiem?
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 19:05
      linomag to sama natura wiec pewnie mozna, ja smaruje cala pupcie, linomag jest
      na parwde dobry, stosowalam roznych ale teraz tylko ten, corka ma 3 mies,
      polecam
      • lilka114 Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 22:48
        Potwierdzam . Linomag zielony super.
        Krem z serii Emolium bardzo dobry, skóra mojego synka po jego zastoswaniu jest
        gładzutka. Wypróbuje emolium albo linomag do kąpieli, jak skończy mi sie balneum
        hermal plus - wydaje mi sie mimo wszystko słabo natłuszcza skóre synka.
        • lilka114 Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 22:51
          Acha, zamiast tormentiolu mozna spróbować maści pięciornikowej z Ziaji albo
          maści o nazwie "Maść tormentiolowa" firmy Prolab Polska - nie zawieraja boru. Z
          tym,ze ta ostatnia dostepna jest chyba jeszcze w jakiejs aptece internetowej
          bo ponoc Prolab juz jej nie wytwarza. Moze jakas apteka ma jeszcze jej zapas.
    • gosiaang Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 20:26
      mozna, tylko zwroc uwage zeby to byl ten z zielonym paskiem na tubce, uzywamy
      go od 6mcy ladnie goi zaczerwienienia nawet te w pachwinkach, ps polecam plyn
      do kapieli Linomag z ciekla parafina-ten sam skladnik co w bardzo drogim
      Oilatum a dzialanie podobne, nawilza skore i nie potzreba oliwki smile
    • niusianiusia Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 21:12
      wychowuję teraz drugie dziecko na "Linomagu". Smaruję nim wszystkie zgiątki,
      pachwinki, paszki i fałdki żeby się nie odparzały. Dla pupy to za mało moim
      zdaniem. Tutaj polecam sudocrem lub tormentiol.
      • alcarin Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 21:29
        Linomag- masc (z zielonym paskiem) jest swietny - jesli bedziesz nim smarowac
        pupe, unikniesz odparzen, bo stanowi bdb bariere ochronna dla skory przed moczem
        i kupa. Uzywalam go od urodzenia corki do 7 m-ca. Pozniej glupia przestalam i
        smarowalam np. oliwka. Niestety, pupa malej byla ciagle podrazniona. Znowu
        wrocilam do linomagu i po dwoch dniach tylek zrobil sie idealny smile Jesli chodzi
        o sudokrem - zawsze mi mowiono (szkola rodzenia, szpital, inne mamy), ze
        stosowac tylko, kiedy jest juz odparzenie. Zapobiegawczo nie wolno, bo ma dosc
        silne dzialanie. Jesli chodzi o tormentiol - nie mozna go stosowac u dzieci
        ponizej 3 roku zycia, bo zawiera kwas borowy. Mozesz o to zapytac na forum
        Kosmetyki dzieciece, na ktorym porad udziela pani z IMiD, zajmujaca sie badaniem
        kosmetykow i masci
        Prosze, tu jedna z jej wypowiedzi nt tormentiolu
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=35066447&a=35075355
        Gazeta.pl : Forum : Kosmetyki dziecięce

Do kapieli polecam olejek do kapieli Emolium. Lepszy niz Oliatum lub Balneum
        (nowoczesniejsza receptura, mnie polecila pediatra z IMiD) i jednak tanszy, bo
        polski. Olejek Linomag jest praktycznie nie do dostania - pytalam w kilku
        aptekach i nigdzie nie mieli uncertain Seria Emolium jest w ogole swietna - do
        smarowania ciala zamiast oliwki, ktora tak naprawde wciera sie w ubranko,
        zamiast nawilzyc skore, polecam krem Emolium. A w razie jakis problemow ze skora
        (sucha, szorstka, zaczerwieniona) Krem Specjalny Emolium.
        • lilka114 Re: do alcarin 27.02.07, 22:55
          Chyba widziałam ten olejek Linomag w aptece, w ktorej sie zaopatruje. Sprawdze i
          moge Ci wysłac, jakby bardzo Ci na nim zależalo.
          Mozemy sie zgadac przez maila gazetowego.
          Pozdrawiam
      • qasiunia Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 21:29
        tormentiol w składzie ma kwas borny bądz borowy teraz nie pamiętam sprawdz
        ulotkę nie można go stosowac dla niemowląt, krem o podobnym działaniu, ale bez
        tego kwasu ma tormazol.
    • kaeira Re: Linomag - pytanie 27.02.07, 23:08
      Można też smarować Linomagiem ciemieniuchę, można łuszczące sie brewki, można
      twarz przy wietrze/zimnej pogodzie.
      Może być zielony w tubce, zielony w sloiczku, czerwony w sloiczku - ważne żeby
      to była *masć*, nie krem, bez kwasu borowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka