c.tapor 28.04.03, 10:08 Czy 4 tygodniowe, karmione piersią dziecko powinno dostawać jakieś witaminy oprócz D3? Czy karmiąca mama powinna przyjmować jakieś preparaty witaminowe? Jakie są najlepsze? Materna, a może Prenatal, a może jeszcze jakiś inny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bulion3 Re: Witaminy dla noworodka 28.04.03, 10:36 Jeśli karmisz piersią, to dzidzia , oprócz D3 nie powinna dostawać żadnych witamin. Wszystkie niezbędne witaminki są w Twoim mleczku. Co do przyjmowania witaminek przez Ciebie, to oprócz zdrowego odzywiania polecam przyjmowanie Prenatalu + jeśli jesteś na diecie bezmlecznej /tak jak ja/ Calcium gluconicum. Pozdrawiam Bulion i Oleńka /1.01.2003 r./ Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Witaminy dla noworodka 29.04.03, 00:01 moja coreczka dostaje zestaw witamin - sa tam chyba wszystkie- i ma je przyjmowac przez caly rok po 5 kropelek. Roznica w tym, ze nie mieszkamy w Polsce i tutaj troche inaczej wygladaja i szczepienia i badania i...i.... pozdrawiamy Ania i Paula (5.1.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
oreiro.mama.martynki Re: Witaminy dla noworodka 29.04.03, 12:31 Witamin dziecku karmionemu piersią nie trzeba podawać. Mam może brać jakieś witaminki – na pewno nie zaszkodzi. Ja biorę Falvit. Dobrze jest kupić sobie wapno do icia w syropie – takie dla dzieci, bo niezależnie czy jesteś na diecie normalnej czy bezmlecznej bardzo dużo wapna zużywa się w trakcie produkcji mleka. Niedobory wapna pobierane są z kości, co może prowadzić do różnych powikłań typu słabe zęby, złamania, osteoporoza. Odpowiedz Link Zgłoś