la_nina 27.02.07, 22:23 Witam! Jestem mama 4 miesiecznej Klaudii. Ostatnio nasza zmora sa odparzenia, co polecacie? Obecnie jest troche lepiej po Sudokremie ale nie do konca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosiabebe Re: odparzenia 27.02.07, 22:30 moja Maja ma 4,5 miesiaca i gdy skonczyla 4 tez zaczela je miec.tez stosowalam sudocrem poczatkowo pomagal ale potem przestal.wiec zglosilam problem pediatrze i przepisal nam masc robiona na zamówienie w aptece smaruje jej pupe ta mascia przy kazdym przewijaniu i pomoglo a koszt niewielki bo za opakowanie ok5 zl.pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
beatar9 Re: odparzenia 27.02.07, 22:49 sprobuj zwykłego linomagu w maści,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yamina Re: odparzenia 28.02.07, 00:45 a moze poprostu zmien pieluchy. Moja mala nie mogla huggisow - ile sie nameczylysmy!!! Pampersy przeciekaly a teraz uzywam zwyklakow sa super. Na czerwona dupke uzywalysmy masc cynkowa (wazne jest dobrze wysuszyc by absolutnie nie klasc kremu na wilgotna skore, bo wtedy robisz mokry kompres i sytuacja sie pogarsza. Teraz gdy jest dobrze uzywamy wazeliny a masc cynkowa od czasu do czasu, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: mąka ziemniaczana-rewelacja! :) 28.02.07, 13:36 U nas nie pomogła, ale Pani doktor zaleciła smarowanie dwa razy dziennie gencjaną ( ważne żeby była na wodzie nie na spirytusie) i naprawdę pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
nelusia2 Re: odparzenia 28.02.07, 22:47 Witam. Moja mała też miała odparzenia ale nam pomógł Tormentiol. w dwa dni odparzenia znikły. Tylko nie mozna odparzonej pupy wycierać husteczkami nawilzjącymi tylko myć ciepłą wodą dokładnie wysuszyć najlepiej ręcznikiem papierowym ( tylko nie trzeć a delikatnie oklepywac ) i raz dziennie myc mydłem ( w kąpieli ) i powinno zejść. Ja używam pieluszek z Rossmana są po prostu rewelacyjne. Ale te we fioletowym opakowaniu w żadnym wypadku w żółtym . Cenowo tez wychodza korzystnie. Podrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś