Dodaj do ulubionych

komputer a niemowlak

28.02.07, 12:50
mam pytanie może ktoś mi pomoze. Chciałabym popracować przy komputerze a
jednocześnie mieć przy sobie czteromiesięczną córeczkę. Czy zbyt bliskie
przebywanie mojego dziecka od komputera nie zaszkodzi mu. Czy istnieją jakieś
normy odległoci bezpiecznego przebywania dziecka.
Obserwuj wątek
    • sloneczko_02 Re: komputer a niemowlak 28.02.07, 20:52

Lepiej trzymaj ją od kompa z daleka
      mojej to zaszkodziło
      ma ojca informatyka

obecnie zupełnie nie interesuja ja zabawki przeznaczone dla dzieci w jej wieku
      (10 miesięcy)
      ma "fogla" na punkcie kabelków, targa ze soba bo całym mieszkaniu myszkę
      komputerową jak tylko "ukradnie" ją ojcu zajetemu szykowaniem komputera
      z uwielbieniem uderza paluszkmami w klawiaturę

a powaznie - za blisko i często nie jest dobrze - chyba nie masz na myśli, ze
      będziesz ja miała na ręku i jednocześnie coś robiła na kompie?

ja moją kładłam na kocyku i obstawiałam zabawkami i pracowałam( mając ją cały
      czas na oku)

żyemy w czasach, gdzie jesteśmy ciągle narazeni na ti promieniowanie- więc nie
      ma 100 procentowego sposobu na to (telewizory, komputery w kazdym domu, urzędach)
      duze znaczenie ma też jak stary jest twój komp - te stare monitory dobrze na nas
      nie wpływają, tez na wzrok
      • mw144 Re: komputer a niemowlak 01.03.07, 08:14
        To jak u mnie, najlepsze zabawki to mysz i klawiaturasmile Też tata cały czas przy
        kompie i się synek nauczył. Zabawki dla dzieci są be. No ale nie zamierzam go
        izolować od komputera, codziennie przebywa w tym samym pomieszczeniu co komp.
        • aga330 Re: komputer a niemowlak 01.03.07, 08:27
          Od kilku lat w komputerach i telewizorach montuje się tzw siatkę napięciową która również ogranicza promieniowanie.w każdym razie dziś komputery są bezpieczniejsze niż dawniej.wszystko zależy jak stary jest monitor
    • sara2103 Re: komputer a niemowlak 01.03.07, 09:46
      czasem muszę coś zrobić jak mała nie spi. Staram się żeby to było jak najkrócej
      mam takiego samego stracha ale podobno te monitory mają małe promieniowanie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka