nadziejka_wo 19.03.07, 10:46 Hej. Napiszcie proszę jak Wasze pociechy przechodziły skoki rozwojowe-czy częściej domagały się piersi (jedzenia), czy były bardziej marudne, w jakim okrsie następował taki skok... Dziękuje za wszystkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sheer.chance Re: Skoki rozwojowe 19.03.07, 16:20 Moja cora rosnie skokami Z tego co pamietam, miala wtedy 3 tyg., 6 tyg, 3 mies, 6 mies, 9 mies i okolo roku. Wygladalo zawsze tak samo- przez pierwsze dni duzo wiecej jadla, a potem 3-4 dni prawie non-stop spala. Do tego byla 'uogolnie menconco' i marudzila caly czas. Po okolo tygodniu humory jej przechodzily, a ja musialam kupowac wieksze ubranka. Odpowiedz Link Zgłoś
beata_17 Re: Skoki rozwojowe 19.03.07, 21:31 jesli chodzi o wiek to 5,8,12,19,26,37,46 tygodni, czasami z kilkudniowa roznica. Synek wtedy gorzej spal, w ciagu dnia domagal sie czestszego noszenia na rekach. Jesli chodzi o apetyt to dopiro po 46 tygodniu zaczal duzo wiecej jesc. Terminy, ktore podalam pochodza z ksiazki holenderskich naukowcow, ktorzy przez 30lat badali rozwoj niemowlat i zauwazyli, ze wiekszasc dzieci w tych samych tygodniach zycia staje sie bardziej marudna, traci apetyt, gorzej spi itp. U nas potwierdzily sie one w 100%. Czekamy juz na nastepne (55,64,75tyg). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
penguin33 Re: Skoki rozwojowe 19.03.07, 21:36 To niesamowite! Moja wlasnie od dwoch -trzech dni zachowuje sie dziwnie, a dzis ciagle juz marudzila i tylko na raczkach bylo dobrze, i wlasnie policzylam ,ze to jej 19.tydzien, czyli by sie zgadzalo. Niesamowite Odpowiedz Link Zgłoś
penguin33 Do Beaty_17 20.03.07, 09:34 A ile mniej wiecej trwa taki skok? U mnie zaczal sie drugi dzien total marudzenia i total znudzenia i juz troche mam dosyc Odpowiedz Link Zgłoś