kasiulka_9 05.04.07, 22:26 Dziewczynki jak Wasze Bobaski Mają odparzone Pupcie to czym smarujecie.. i co jest Najlepsze... bo mój Kuba ma poprostu straszną..smaruje sudokremem, witrze, myje ale nie pomaga.. Prosze o rade.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigiiemilki Re: pomożecie..:) 05.04.07, 22:36 najlepsza jest taka masc robiona w aptece-na recepte ok5zl, bez ok.20zl. Nam tylko ona pomagala,a polecila mi ja znajoma pielegniarka. Odpowiedz Link Zgłoś
frawashi Re: pomożecie..:) 05.04.07, 22:54 wykąp dziecko w krochmalu- to najlepsze lekarstwo na wszystkie zmiany skórne Odpowiedz Link Zgłoś
zuzalus Re: pomożecie..:) 05.04.07, 23:01 Bepanthen- polecam goi i wszystko wraca do normy. Sudocream jest dobry ale jak już wyleczysz pupcię bo on nie leczy tylko zapobiega. Powodzenia i ładnej pupci życzę Ola Odpowiedz Link Zgłoś
miryw Re: pomożecie..:) 05.04.07, 23:07 Też polecam do codziennego stosowania maść pośladkową robioną na receptę w aptece, a na odparzenie Baphanten. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaigra Re: pomożecie..:) 06.04.07, 01:27 Polecam Bepanthen, stosuję jak tylko zuważę zaczerwienienie Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: pomożecie..:) 06.04.07, 08:21 smaruje bardzo malo jak juz musze to tylko linomagiem Odpowiedz Link Zgłoś
marcelkowamama Re: pomożecie..:) 06.04.07, 08:29 po pierwsze moze zmien pieluchy skoro sa ciagle problemy z odparzeniami. No i faktycznie na masakryczne odparzenia najlepiej u nas dzialala masc robiona w aptece, wg mnie tez dobry jest krem przeciwko odparzeniom Nivea Odpowiedz Link Zgłoś
wieleb Re: pomożecie..:) 06.04.07, 09:52 zadbana, ale odparzona pupa to jest podejrzane. u koleżanki jedynym objawem alergii były właśnie odparzenia na pupie. Odpowiedz Link Zgłoś
bjjankowska Re: pomożecie..:) 06.04.07, 10:36 Moja córeczka ma 5 miesięcy, początkowo też smarowałam pupę Sudocremem, ale pojawiło się odparzenie. Do wyleczenia odparzenia polecam Bepanthen, a później najlepiej smarować pupę Linomagiem ( krem ). W razie jakiegoś zaczerwienienia jednorazowo stosuję Bepanthen - działa rewelacyjnie. Z Sudocremu zrezygnowałam zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agata7712 Re: pomożecie..:) 06.04.07, 10:36 Tormentiolem. psy na nim wieszają, a jak 2 razy posmaruje, to pupcia jak nowa. Wczesniej męczyłam sie chyba z 2 tygodnie, a raczej mój synus sie męczył, w koncu pediatra popukał sie w czoło i kazał użyć tormentiolu. Żadne sudokremy wtedy nie pomagały. Odpowiedz Link Zgłoś
fikolka1 Re: pomożecie..:) 06.04.07, 13:58 Masc cholesterolowa robiona w aptece bardzo ładnie łagodzi. Także bepanthen, sudocrem (skrytykowany przez dziewczyny, ale nam pomaga). Na wszelkie zmiany nie tylko na pupie super jest.........mąka ziemniaczana. Nie trzeba gotowac krochmalu, tylko posypac miejsce zmnienione mąką ziemniaczaną tak jak zwykłą zasypką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lechmiki Re: pomożecie..:) 06.04.07, 14:17 U nas sprawdziła sie maczka ziemniaczana Odpowiedz Link Zgłoś
asia0212 Re: pomożecie..:) 06.04.07, 15:04 Mączka ziemniaczana często nam pomaga. WESOŁEGO ALLELUJA!!!!!!! img184.imageshack.us/img184/2729/pict0005kh1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka_9 Re: pomożecie..:) 07.04.07, 09:46 DziĘKuje Wam DZiewczyny.. BArdzo Mi PomogłYście.. Życzę Wam WszyTSkicH zdrowych WesołYch ŚwiąT Wielkanocy..!!!! Odpowiedz Link Zgłoś