Dodaj do ulubionych

Obracanie na brzuch tylko przez prawą stronę!

11.04.07, 07:39
Witam cieplo, moj synek prawie 4,5 mca od kilku dni namiętnie przekrecal sie
na boczki łapiac zabawki no i wczoraj udalo mu sie przekrecic na brzuch. Jak
zalapal to krecil sie non stop ale tylko przez prawa stronę, nozki i raczki
zgrabnie przekłada.
Jak zachęcałam go do przewrotu na brzuszek przez lewą stronę to rączki ładnie
przekłada na bok jednak nozek nie przekreca,zostaja w tyle i nie udale mu sie
przewrot. No a mamusi a głowie juz rodzi sie panika ze może być jakiś
powazniejszy problem...

Proszę napiszcie jak te ewolucje wyglądały u Waszych maluszków, czy od razu
kręcily sie na obie strony, czy moj mały nie jest wyjatkiem i zaczyna przewrot
tylko od jednej strony???

Przepraszam z gory za panikarstwo sad

Pozdrawiam serdecznie!!!I proszę o odp!!!
Obserwuj wątek
    • denea Re: Obracanie na brzuch tylko przez prawą stronę! 11.04.07, 07:56
      To chyba norma, że zaczyna jak mu łatwiej, a na drugą stronę ćwiczy później.
      Mój też tak robił, więc lada dzień Twój pewnie sobie z nóżkami poradzi i obróci
      się na lewą stronę.
      • 3xmama Re: Obracanie na brzuch tylko przez prawą stronę! 11.04.07, 08:02
        Moja mała też najpierw obracała się w jedna stronę. Teraz już fika jak szalona
        i turla się w dwie strony ( a czasem mam wrażenie, że mogłaby też w inne).
        Wszystko jest w najlepszym porządku. Kładź małemu zabawki po tej stronie, na
        którą sie nie przewraca, może to podziała...?
    • jmama Re: Obracanie na brzuch tylko przez prawą stronę! 11.04.07, 10:47
      Moja córeczka bardzo długo kręciła się, siadała itd. tylko w jedną stronę. Już
      nawet zaczęłam ją kłaść na łóżku odwrotnie, kąpać z drugiej strony, ale na nic
      sie to zdało. Dopiero jak zaczęła raczkować i w ogóle więcej przebywać na
      podłodze, sama bardzo szybko opanowała przewroty przez durugą rączkę i tera
      wszystko robi w obie strony. Myślę,że Twój synek w swoim czasie też się nauczy.
      Pozdrawiam
      • ellana1 Re: Obracanie na brzuch tylko przez prawą stronę! 11.04.07, 11:19
        Mój synek przekrecał się bardzo długo tylko w jedną strone . Tez się
        zastanawiłam czy tak ma byc ale czekałam. Zaczal raczkowac jak miał skonczone 7
        m-cy i wtedy zaczal sie przekrecac w druga strone .
        • jutrynka22 Re: Obracanie na brzuch tylko przez prawą stronę! 11.04.07, 11:26
          Dziekuje serdecznie za Wasze odpowiedzi, tak wiec cierpliwie czekam na wywrotki
          w lewo smile

pozdrawiam cieplo!!!
    • mama_amelii Re: Obracanie na brzuch tylko przez prawą stronę! 11.04.07, 12:13
      U mnie córka od początku przewracała się tylko przez lewą rączkęw tą i z powrotem.Dopiero niedawno zaczęła przekręcac się w obie strony tak ok 6,5 m-ca.Teraz ma 7 i pół i wierci się w każdą stronę.Także nie przejmuj sie tylko cierpliwie czekaj.
    • honoratawww Re: Obracanie na brzuch tylko przez prawą stronę! 11.04.07, 13:05
      Ha ha mój synek był lewicowy. Dlugo długo a potem nawet nie wiem kiedy nauczył
      się na prawo. Faktycznie śmiesznie to wyglądało jak kręcił się w kółko.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka