emilka371 12.04.07, 13:44 Mam problem z moja 3miesięczną córeczką -od pewnego czasu robi bardzo brzydkie kupki śluzowate czasem wręcz galaretowate!!! Pediatra powiedział że to może dlatego że brała antybiotyk ale to było ponad miesiąc temu!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natali80 Re: śluzowata kupka 12.04.07, 14:37 U nas byl to akurat objaw alergii na mleko i jego przetwory...W pozniejszym okresie też się zdarzały przy wychodzeniu ząbków(ale u was to chyba za wczesnie) Odpowiedz Link Zgłoś
emilka_9 Re: śluzowata kupka 12.04.07, 15:03 Wygląda na alergię. Czy karmisz piersią? Jeśli tak to zastanów się co jesz i wyeliminuj mleko, jeśli nie to spytaj pediatrę czy nie powinnaś przejść na preparat mlekozastępczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: śluzowata kupka 12.04.07, 16:00 to moze ale nie musi byc alergia. moja córka przz 3 m-ce robiła takie własnie kupki. zaczeło sie od antybiotyku. potem nic nie pomagalo. robilismy posiew, wyszedł ok. była leczona smecta, nifuroksazydem, debridadem, w końcu bactrimem i caly cza sodstawała probiotyki. Nic nie pomagało. W końcu tafilismy do dobrego specjalisty i ten powiedział nam, że dopóki dziecko jest pogodne i ładnie przybiera na wadze nie ma powodów do niepokoju i nie powinno sie leczyc malucha zadnymi lekami. Nalezy jedyn ie podawać probiotyki- lacidofil lub lakcid, przez dłuzszy okres czasu (nawet 3 m-ce). Koniecznie przy kuracji antybiotykowej i po niej powinaś dawać dziecku probiotyki. U nas juz przeszło- po 3 m-cach. Bez leków. A nie po wybranym niepotrzebnie antybiotyku. Odpowiedz Link Zgłoś