agness79 12.04.07, 16:30 No właśnie, z czego może być? Pediatra zasugerowała, że z herbatki Hipp z dzikiej róży, ale już ją zmieniłam na jabłkową i soczki, a język dalej jest ciemny Miał ktoś takie doświadczenie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_land Re: Ciemny język 12.04.07, 18:50 Witaminy? Zelazo? Zabawka farbująca? Ciastka farbujące? Babcia dokarmia jagodami? Język jest brązowy czy żółtawy? Taki kolor może swiadczyc o czymś z woreczkiem żółciowym/watrobą. Też tak miałam, brązowy język, gorzki smak w ustach i okazało się, że aspat alat super, ale mam małą wątrobę i duży woreczek żółciowy i stąd dolegliwości. Język jest cały ciemny, czy tylko w jakiś miejscach, np. z tyłu albo z boku? Zęby/dziąsła mają normalny kolor? Odpowiedz Link Zgłoś
green_land Re: Ciemny język 12.04.07, 18:51 Może dostaje jakies leki, syropki, króre go zabarwiają? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Ciemny język 12.04.07, 19:04 U nas to samo, kolor taki bardziej szaro-niebieski. Ale dziecko wygląda na zdrowe... Żadnych leków, syropków, herbatek nie podajemy. Odpowiedz Link Zgłoś
agness79 Re: Ciemny język 12.04.07, 19:35 Z witamin dostaje Cebion Multi, ale to już od ok. 3 miesięcy, a język zrobił się taki tydzień temu. Pozostałe opcje odpadają. Nie jest brązowy ani żółty, tylko taki jakby węgiel jadła, taki grafitowy...Reszta w buzi ma normalny kolor. Jedynie co, to od niedawna dostaje te herbatki HIPPa. Myślałam, że to z tej z dziką różą, ale już jej nie daję, a język dalej ma ciemny Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: Ciemny język 29.04.07, 13:57 Mój mały też ma taki język i też się zastanawiam od czego??? Herbatki HIPP-a też dawałam i też z dzikiej róży, ale już ok tygodnia nie pił takiej, a język zmienił kolor w czwartek. Czy już się u was wyjaśniło skąd ten kolor? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś