Dodaj do ulubionych

Jak wygląda usypianie waszych 8 mies-ków w dzień??

01.05.07, 09:38
no własnie, ja kłade małą do swojego łózeczka, tam sobie troche pomarudzi, i
zasnie dopiero z butelka soczku czy herbatki w buzi, pózniej zamieniam na
smoczek i śpi ok 1-1,5 godz. czy to dobry sposób? kurcze, moze jej wprowadzam
nieswiadomie jakis zły nawyk z tym usypianiem z butelka, ale inaczej nie
zaśnie, jak to jest u was? jakie macie kochane Mamy inne sposoby?
Obserwuj wątek
    • gosia.t1 Re: Jak wygląda usypianie waszych 8 mies-ków w dz 01.05.07, 09:41
      chodzi mi oczywiście o drzemki maluszków w dzien, wieczorami nie ma
      problemu,sama zasnie w lozeczku albo przy butelce kaszki, i spi całąnoc.
      • justyna1606 Re: Jak wygląda usypianie waszych 8 mies-ków w dz 01.05.07, 10:10
        Moj synek niestety nie potrafi sam zasnac w lozeczku wiec jak marudzi to go
        nosze i potem odkladam do lozeczka.A jezeli chodzi o zasypianie z butelka to
        podobno moze przyczynic sie do prochnicy mleczko w ustach itp wiec dobrze za
        potem butelke zamieniasz na smoczeksmile
    • jasna_olera Re: Jak wygląda usypianie waszych 8 mies-ków w dz 01.05.07, 10:13
      zasypiała zawsze sama, ale odkąd zaczęło się ząbkowanie zasypia z butlą
      soku...też nie jestem zadowolona, głupi nawyk moim zdaniem, tymbardziej, że
      przed tem nie było takiej potrzeby i nie wiem co robić...oduczać czy pozwolić?
      narazie pozwalam z lenistwa.
      • gosia.t1 jasna_olera 01.05.07, 10:17
        no widzisz, jak byla mniejsza to ja usypiałam w wozku i wozilam po pokoju, ale
        stwierdzilam ze to moze byc problemj ak wyrosnie, teraz jest ok, sama zasypia,
        ale tez niewiem czy oduczyc, bo ten soczek pije az zsnie czyli ok kilka minut,
        potem wyciagam i daje smoczek, a na noc jak nie usnie przy butli z mlekiem to
        popija jeszcze sokiem bez cukru zeby jej sie ta kaszka "przemyła".
    • kaskap123 Re: Jak wygląda usypianie waszych 8 mies-ków w dz 01.05.07, 10:38
      U nas do ok 6-7 mies w dzień Mati spało tylko w wozku i z regoly tylko na
      spacerze, potem jak juz siedział w wozku to byl koniec spania na spacerze i spi
      tylko w lozeczku oczywiscie ze smoczkiem.Nigdy nie dostał butli do lozeczka i
      nie dostanie. Dziś ma 9,5mies i od ponad miesiaca o 19,30 je kaszke na kolacje
      potem sie kapiemy ,myjemy nasze trzy zabki i idziemy spac ok 20h,spimy cała
      noc, czasem z przerwami ale nigdy na picie i jedzenie.Nie nosze go zeby zasnoł,
      czasem jak sie w nocy przebudza to pogłaszcze po włoskach, dam buziaka,smoka i
      spi dalej.W dzien mamy dwie drzemki po ok.30-40 min.zasypiamy ze smokiem.
      Pozdrawiam
    • luschka Re: Jak wygląda usypianie waszych 8 mies-ków w dz 01.05.07, 10:55
      a nie lepiej abyś poiła dziecko np. na kolanach w pozycji półleżącej i aby mała
      napiła się, a potem jak już będzie bardziej śpiąca połozyła ją do łózeczka?
      Nie przyzwyczajaj małej do zasypiania z butelką w buzi, bo to się może kiedyś
      źle skończyć. Spróbuj delikatnie dłonią przytrzymać smoczek (gryzak), albo daj
      pieluszkę, dzieci to lubią. Ja swojego malca usypiam podobnie smoczek +
      pieluszka przy buzi, jak jest niespokojny lekko kołyszę łóżeczkiem, on sie
      uspokaja i pomruczy sobie, i w końcu zasypia. Dobrze jest dziecko uczyć
      samodzielnego zasypiania w łóżeczku (znam z autopsji mam jeszcze 3 letnią córę
      i żadnych problemów z usypianiem, choć też jak była mała też było różnie smile.
      Oczywiście nic na siłę, jeśli czujesz, że dziecko potrzebuje twojej obecności
      czy przytulenia, zrób to. Ale chyba jedną z najlepszych metod jest
      pozostawienie dziecka w łóżeczku i jeśli marudzi przyjście do niego, po to by
      się uspokoiło i miało poczucie że mama jest w pobliżu i tak do skutku, aż uda
      mu się zasnąć wink)
      • gosia.t1 Re: Jak wygląda usypianie waszych 8 mies-ków w dz 01.05.07, 10:58
        masz rację, musze cos z tym zrobic bo to zły nawyk, a do tego jeszcze dzisiaj
        zauwazylam zólty nalot na ząbkach małej, obawiam sie ze to prochnica. kurcze,
        niedobrze. spróbuje sie zastosowac do tych rad.
        • 3xmama Re: Jak wygląda usypianie waszych 8 mies-ków w dz 01.05.07, 11:13
          Przy cycku! Albo na rękach, szkoda, że nie zasypia sama.....
    • gadoma Re: Jak wygląda usypianie waszych 8 mies-ków w dz 01.05.07, 23:23
      Mała ma stałe pory snu. Daję jeść ponoszę ja 10 min ( z odbiciem) przytulam,
      chodzę i śpiewam kołysankę, bo tak chcę , całuję, kładę i śpi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka