alicja513 07.05.07, 15:53 od kiedy wasze dzieciaczki zaczęły ząbkować?czy możliwe żeby od 3 m-ca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.r.m Re: Ząbkowanie - Od kiedy 07.05.07, 19:13 Nasz pierwszy synek na koniec 3-go miesiąca miał pierwszego ząbka a teraz mamy drugiego i ma prawie 6 mieś i nic ale strasznie się ślini już od 2-go mieśżca. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina392 Re: Ząbkowanie - Od kiedy 07.05.07, 21:28 Moja córcia zaczęła ząbkować jak miała 2 miesiące. Wszyscy mówili, że to niemożliwe, a jednak. Jak miała 3 miesiące przebił jej się pierwszy ząbek. Podobno jeśli któreś z rodziców wcześniej zaczęło ząbkować, to dziecko może to odziedziczyć. U mnie się sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
niki129 Re: Ząbkowanie - Od kiedy 07.05.07, 22:13 pewna pani pediatra pwoiedziala ze widziala dzieci ktore sie urodzily z zabkiem - zaskoczyla mnei i do dzis wydaje mi sie to niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Ząbkowanie - Od kiedy 07.05.07, 22:18 alicja513 napisała: > od kiedy wasze dzieciaczki zaczęły ząbkować?czy możliwe żeby od 3 m-ca? Jak najbardziej możliwe, przecież sa dzieci, którym zęby wchodzą np w 4 miesiącu. U nas w momencie 3 miesięcy był pierwszy rzut ząbkowania, potem na ok. 2 miesięce się uspokoiło, potem znowu. A pierwszy ząb pojawił się dopiero pod koniec 6 m. Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: Ząbkowanie - Od kiedy 07.05.07, 22:19 U nas dopiero jak skończył 8 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Ząbkowanie - Od kiedy 07.05.07, 22:56 Tymonowi pierwsze (i jak dotąd jedyne) ząbki - dolne jedynki - wyrosly pierwszego dnia piątego miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
elusia22 Re: Ząbkowanie - Od kiedy 08.05.07, 08:54 Mój malutki ma 6,5 miesiaca i jak narazie na swoim koncie-nie ma ani jednego ząbka ! Odpowiedz Link Zgłoś
pysia1976 Re: Ząbkowanie - Od kiedy 08.05.07, 10:15 Moja niunia pokazała pierwsze 2 dolne jedynki jak miała 3 miesiące i 1 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
z_kawon Re: Ząbkowanie - Od kiedy 08.05.07, 10:18 7 m-cy, dwie dolne jedynki wykluły sie dzień po dniu, już widać białą kropeczkę na górze. Córka sliniła się, pchała rączki do buzi i marudziła od 4 m-ca. Ale nie wiem, czy wiązać to wyłącznie z ząbkowaniem. Ma 7 m-cy i tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
agulwa1 Re: Ząbkowanie - Od kiedy 08.05.07, 10:28 Moja córcia pokazała pierwszego ząbka jak miała 7 miesięcy, teraz ma 9 i nic ani jeden więcej i ta jedynka którą ma jest jakby wyrośnięta do połowy czekam i się troszkę martwię co z resztą. Odpowiedz Link Zgłoś
exylia Re: Ząbkowanie - Od kiedy 08.05.07, 13:24 Objawy typowe dla ząbkowania moja Mała miała bardzo wcześnie. Tarła dziąsła odkąd potrafiła sobie rączkę do buzi wsadzić. Kiedy miała 8 miesięcy zaczęły jej puchnąć górne dziąsła. Pierwszy ząb wyszedł dzisiaj. W 16 miesiącu i 3 tygodniu życia Małej. Nieźle, nie ;DD? Odpowiedz Link Zgłoś
anjak27 Re: Ząbkowanie - Od kiedy 08.05.07, 14:35 No pięknie, a ja się martwię, bo mój maluch ma 6,5 m-ca i nic nie widać. Pocieszyłam się i to bardzo, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: Ząbkowanie - Od kiedy 08.05.07, 14:44 powiedziano mi, ze sziecko zaczyna sie wczesnie slinic i moze to trwac mcami, a kiedy zeby wyjda, to indYwidualna sporawa. moga wyjsc po paru mcach a moga po mcu. moje sie slinia juz dobry mc i poki co cisza. ale sie nie martwie, bo do drugiego roku zycia maja prawo wyhcodic Odpowiedz Link Zgłoś