bobi122 14.05.07, 09:19 jak dzisiaj ubieracie swoje pociechy na spacerek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataliak9 Re: spacerek 14.05.07, 09:37 body z krótkim rekawkiem, śpiochy. do wózka cienki kocyk. zadnej czapki. na wszelki wypadek do torby zabiorę kubraczek. u mnie ma być dziś 30 stopni wg prognozy. coreczka ma prawie 2 mce.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
walczakowa3 Re: spacerek 14.05.07, 10:09 body z krótkim rekawkiem, krótkie spodenki, żadneych kocy, tylko pieluszka do przykrycia Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: spacerek 14.05.07, 10:11 to chyba zalezy od pogody u nas leje i nie jest jakos cieplo wiec krotkie rekawy odpadaja koszulka, bluza, rajstopki,spodenki, czapka i kocyk Odpowiedz Link Zgłoś
fifilia Re: spacerek 14.05.07, 10:30 może podaruj dziecku te rajstopki.... skoro ma kocyk? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: spacerek 14.05.07, 10:32 moze tak, ciagle mam wrazenkie ze jej bedzie za zimno Odpowiedz Link Zgłoś
fifilia Re: spacerek- do monikaa13 14.05.07, 10:41 Właśnie zauważyłam, że mamy dzieci w tym samym wieku mój Filipek też z listopada a dokładnie z 15-go. a wracając do ubierania, to ubieraj małą tak jak siebie plus kocyk, lub zamiast kocyka dodatkową lekką bluze z długim rękawem. Jak mała ma skarpeki i buciki, to na pewno nie zmarznie w nóżki w samych spodenkach nawet bez kocyka, przy temperaturze powyżej 15stopni. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: spacerek 14.05.07, 10:43 bawleniane blody z dlugim rekawem, rajstopy cienkie, rajstopy grube, spodnie,, ocieplane buciki, bluza z dlugim rekawem, sweter z dlugim rekawem, ciepla zimowa czapka, kaptur od bluzy, na to gruby zimowy kominezon i cieply welniany koc no i rzecz jasna okrycie do wozka zapiete bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
adulkowy-mam Re: spacerek 14.05.07, 12:07 Się śmiej - jako stała bywalczyni parku widzę różne cuda. Ostatni hit sezonu: 27 stopni - moja córa (6,5 miesiąca) śpi w bodziaku z krótkimi rękawami i w krótkich gatkach, a na ławce obok w pełnym słońcu maluszek w zapiętym szczelnie wózku, górą wyłazi kocyk, a na ławeczce babcia w płaszczu i chustce na głowie. Aż się bałam spojrzeć co pod tym kocem... Odpowiedz Link Zgłoś
drosophilka Re: spacerek 14.05.07, 14:47 Nie ma co się śmiać... tu trzeba płakać nad tymi dziećmi... Dziś widziałam 2 wózki przykryte tymi wózkowymi plandekami, co to od wiatru mają chronić. Ciekawe, co miały na sobie. Kilka wózków pookrywanych szczelnie ciepłymi kocami, biegające maluchy w grubych swetrach... Obok mamy lub babcie/opiekunki w krótkich rękawkach. Aż się zaczęłam zastanawiać, czy może to jednak ze mną jest coś nie tak, skoro założyłam Córce rampersa i cienki kaftanik, a na stópki cienkie skarpetki. Owszem, jak spała przykryłam bawełnianym "kocykiem" (to nie tyle kocyk, co przykrycie bawełniane), ale jak się tylko obudziła, kocyk poszedł na bok, bo go zrzuciła wierzgając nóżkami . Jak dotarłam do domu okazało się, że i tak miała lekko wilgotny karczek. Odpowiedz Link Zgłoś
zebra12 Bo sam rampersik by wystarczył! 14.05.07, 14:57 moja dziś była w body bez rękawków. Więcej NIC! Bez czapy, bez skarpet. Bez przykrycia. Nie spociła się! Odpowiedz Link Zgłoś