gosiek206 15.05.07, 11:22 Moja córka ma 10,5 mies ma 6 ząbków od kiedy powinnam myć jej ząbki??czy urzywa się pasty jeśli tak to jakiej???Wczoraj kupiłam pierwszą szczoteczke ale niewiem czy myć samą wodą czy pastą.Jaka szczoteczka jest najlepsza?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: Mycie ząbków 10,5 mies konieczne?? 15.05.07, 12:30 Koniecznie, koniecznie. Nawet nie ze względu na próchnicę, a żeby wdrażać dobre nawyki. Najpierw kupowałam córeczce Colgate 0-2 i szczotkę miękką Colgate, teraz ma Bobini (ale nie lubi, bo nie jest miętowa) i szczoteczkę Blend-a-med 0-2 Na opakowaniach jest dużo informacji, wystarczy chwilkę spędzić na ich czytaniu - a markowe wyroby sa podobnej jakości, mogą się róznić sposobem strzyżenia włosia czy takimi drobiazgami. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Mycie ząbków 10,5 mies konieczne?? 15.05.07, 14:31 tez uwazam, ze powinnas zaczac myc córce zeby. i to jak najszybciej. moja corka ma 7 miesiecy, zebów brak a juz teraz co wieczór myje jej dziasła. własnie po to zeby wyrobic w niej prawidłowe nawyki. tak samo juz teraz przed i po posiłku myje jej rece. mysle, ze to wazne. pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
assdra Re: Mycie ząbków 10,5 mies konieczne?? 15.05.07, 14:46 Ja mojemu 7 miesięcznemu synkowi myję ząbki pastą nenedent (do nabycia w aptece). Do pasty dołączona jest silikonowa szczoteczka do ząbków, którą nakłada się na palec. Przerażająca jest niestety cena - 23 zł za maleńką tubeczkę, ale mały z radością otwiera dziubek na widok szczoteczki, więc myślę, że warto ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
ados.ka Re: Mycie ząbków 10,5 mies konieczne?? 15.05.07, 15:08 myj, u takiego maluszka wystarczy gazikiem z rumiankiem przetrzec dziasla i zabki po kazdym posilku i piciu (no chyba ze pije sama wode)dentysci polecaja paste po ok 2latach jak dzicko umie juz wypluwac. do tego czasu rumianek wystraczy- najwazniejsze regularnosc!! Odpowiedz Link Zgłoś