lonia5 30.05.03, 23:23 CZESC WSZYSTKIM! Ciągle zaglądam Patrysi czy ma chociaz jeden ząbek i niestety nie moge się dopatrzeć!Dziewczyny ile mam jeszcze czekac, jak myslicie? Napiszcie jak to bylo u waszych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renosiak Re: 9 M-C I NIE MA ZĄBKÓW 30.05.03, 23:39 Moje córce pierwsze zęby na dole wyszły w 7 miesiącu i na tym się skończyło, a właśnie zaczęła 12 miesiąc. Na dziąsłach widzę "bąble", więc mam nadzieję że niedługo pokażą się kolejne. Ale jak masz wątpliwości i nie widzisz na dziąsłach zmian (ja to nazywam bąble) to lepiej skonsultyj z pediatrą. Pa,pa. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: 9 M-C I NIE MA ZĄBKÓW 31.05.03, 01:48 U nas tez nic (9 m-cy skonczone wczoraj). Czasem to jest dziedziczne (np. mi wyszly gdy mialam 10 m-cy), ale w zasadzie pierwsze zeby maja prawo sie nie pokazac az do pierwszych urodzin. Nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekac Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: 9 M-C I NIE MA ZĄBKÓW 31.05.03, 11:37 Nic ale to nic się nie przejmujcie, mojemu synkowi pierwsze dolne jedynki wyszły równocześnie jak miał prawie 11 miesięcy, potem znowu 4 miesiące przerwy i w przeciągu tygodnia 6 górnych, /dwójki, jedynki i piatki/. Jak widac na wszystko przychodzi odpowiednia pora. Ja tez się denerwowałam i rozmawiałam ze swoim stomatologiem który mnie własnie uspokoił że to nawet lepiej jak zęby wychodzą później bo maja większa szanse się zmineralizować i są potem mocniejsze. Czekajcie więc cierpliwie. Pozdrawiam mama Radka. Odpowiedz Link Zgłoś
malotki Re: 9 M-C I NIE MA ZĄBKÓW 31.05.03, 23:02 Nie przejmój się mój synek też ma 9 miesięcy. Pierwszy ząbek wyszedł mu jak miał niecałe siedem miesięcy i na tym koniec. Lekarz przy badaniach kontrolnych mówi za każdym razam, że pozostałe jedynki już są na wierzchu i lada dzień się przebiją i jak widac do tej pory nic. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
lissie Re: 9 M-C I NIE MA ZĄBKÓW 01.06.03, 09:50 Hej hej! Moja corcia wlasnie konczy 8 miesiecy, a zabkow ani widu, ani slychu. Tak wiec z dziedzicznoscia zabkowanie niewiele moze miec wspolnego, bo i ja, i moj maz zaczelismy zabkowac w wieku 5-ciu miesiecy. Naszemu Skarbowi sie jednak do tego nie spieszy, ale uwazamy, ze nie ma powodu do niepokoju - to sprawa indywidualna i nasz pediatra stawierdzil, ze pozwala nam sie zaczac martwic dopiero wtedy, gdy Mala skonczy roczek i zabkow nadal nie bedzie. Poki co mamy niezle usprawiedliwienie dla napadow zlego humoru u Malej. Mowimy sobie wtedy: "To na pewno zabkowanie!" i sprawa zalatwiona Tylko te zabki potem jakos sie jednak nie pokazuja! Usmiechy dla wszystkich, Ela Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: 9 M-C I NIE MA ZĄBKÓW 01.06.03, 13:59 Moja córka pierwszego ząbka miała w szóstym miesiącu życia. Ale ostatnio czytałam w którejś gazecie dla rodziców ( nie pamiętam w której bo kupuje kilka tytułów ), że sprawę się wyjaśnia, gdy dziecko ma półtorej roku i nadal nie ząbkuje. Mnie się wydaje że to późno, ale cóż tę opinię zamieścił jakiś specjalista i pewnie miał rację. Więc uszy do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
habina Re: 9 M-C I NIE MA ZĄBKÓW 02.06.03, 10:07 To ja mogę się na ten temat wypowiedzieć. Dziewczynki kochane, nie macie się czym przejmować. Moja Zuza zaczęła 14 miesiąc i dopiero przebiły się jej pierwsze ząbki na dole. Już od 6 miesiąca dziąsła były nabrzmiałe i już mysleliśmy że się ząbki przebiją, niestety czekaliśmy i czekaliśmy, no i dopiero doczekaliśmy się. Jeszcze całkiem nie wyszły ale już je widać To jest chyba dziedziczne, ja pierwsze ząbki również miałam w 14 miesiącu i to moja mama dostała jakieś specjalne lekarstwo na przyspieszenie. Może dlatego nie mam z nimi wcale problemów /może przez to że wyszły tak późno?/ Nie martwcie się wyjdą na pewno Pozdrawiam - Kacha Odpowiedz Link Zgłoś
asiaap Re: 9 M-C I NIE MA ZĄBKÓW 03.06.03, 10:18 czesc mojemu Stasiowi 1 zabeczek wykielkowal rowno po 9mcach (2 tyg temu), tydzien pozniej 2 a wczoraj pojawil sie 3. nie martw sie bedzie dobrze Asia Odpowiedz Link Zgłoś