anulka.1 21.05.07, 15:18 Macie jakieś sprawdzone środki lub rady na insekty dla maluszka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lisabette Re: Coś na insekty dla 8-mio miesięcznego 21.05.07, 15:34 O jakie insekty Ci chodzi ? Insekty to karaluchy, pluskwy itp. Może masz na myśli owady ? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka.1 Re: Coś na insekty dla 8-mio miesięcznego 22.05.07, 12:56 Dzięki Mg2006 za wyjaśnienie o co mi chodziło. A chodziło mi oczywiście o komary bo raczej to one są bardzo uciążliwe dla maluszków. A swoją drogą nigdy jeszcze nie słyszałam aby pluskwa albo karaluch zaatakowały dziecko - może było w jakimś dzienniku? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Coś na insekty dla 8-mio miesięcznego 22.05.07, 14:53 Nie wiem, czy w dzienniku. Mnie pogryzły pluskwy w szpitalu dziecięcym, jak miałam 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
aloiw1985 Re: Coś na insekty dla 8-mio miesięcznego 21.05.07, 16:35 pewnie chodzi ci o owsiki? idz do apteki i zapytaj.... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2006 Re: Coś na insekty dla 8-mio miesięcznego 21.05.07, 23:50 Moze ktoś jednak podzieli się informacją jak radzi sobie z różnego rodzaju komarami (bo to miała anulka.1 na myśli). Temat też mnie bardzo interesuje. Raid odpada bo nie można stosować przy maluszkach. Moskitiera też bo już mały za bardzo aktywny - może ktoś ma jakiś sprawdzony sposób? A pytanie jak najbardziej na miejscu bo komary giganty zaczynają atakować.... Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Coś na insekty dla 8-mio miesięcznego 21.05.07, 23:53 Siatki w oknach - nie wyobrażam sobie bez nich życia od wiosny do jesieni. Na dworze - autan. U nas sprawdzał się znakomicie. Na ukąszenia fenistil w żelu lub pudroderm. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Czy jest cos na komary? Autor: kinga979 22.05.07, 08:51 Czy jest cos na komary? kinga979 22.05.07, 07:27 + odpowiedz Synek ma 6 miesiecy i zastanawiam sie czy mozna posmarowac czyms dziecko, zeby te owady go nie gryzly • Re: Czy jest cos na komary? kinga979 22.05.07, 07:35 + odpowiedz Sorry podobny watek byl. czy fenistil zel lub pudroderm nadaje sie dla 6 miesieczniaka? • Re: Czy jest cos na komary? zona_mi 22.05.07, 08:49 + odpowiedz Ale pudroderm i fenistil nie działają odstraszająco - smaruje się ślady po ukąszeniach. Jeśli w miejscu, którego dziecko sobie nie poliże - chyba posmarowałabym, żeby złagodzić świąd. Odpowiedz Link Zgłoś
bjoork Re: Czy jest cos na komary? Autor: kinga979 22.05.07, 08:54 na spacery do lasy ect.mamy Chicco od "0" ,ma całkiem przyjemy zapach i faktycznie komary nie podlatują ) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi co na ugryzienia Autor: mamaigorka2007 22.05.07, 12:35 mojego 4-miesięcznego synka ugryzło w policzek jakies paskudztwo, 3 dzień ma nieładną ranke. Nie wiem czym moge mu to posmarować. Przetarłam troszkę spirytusem, ale nie wiem czy mozna. Prosze doradźcie. I jeszcze jedno pytanie - Czym bezpiecznym mozna smarować dzieciaczki po ukąszeniu komara??? Odpowiedz Link Zgłoś
bjoork Re: co na ugryzienia Autor: mamaigorka2007 22.05.07, 12:50 można użyć wody wapiennej lub opatrunku z sody oczyszczonej,następnie posmarować Festinem ,Depisem lub sztywtem Chicco nie wolno smarować małych dzieci spirytusem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bjoork Re: co na ugryzienia Autor: mamaigorka2007 22.05.07, 12:52 Po pomoc do apteki Owady nie lubią zapachu czosnku, cebuli, geranium, mięty, pietruszki, pelargonii, cytryny, goździków. Gdy domowe sposoby nie pomagają, trzeba iść do apteki. - AntyBzzz... Płyn przeciw insektom, polecany dla dzieci. Warto nim spryskać ubranie przed wyprawą do lasu. Cena: 9 zł. - Fenistil. Przyda się, gdy malca ukąsi owad, wtedy skóra swędzi i jest zaczerwieniona. Cena: 13 zł. - Trix. To strzykawka, dzięki której usuniesz kleszcza. Cena: 26 zł. - Dapis. Żel łagodzący skutki ukąszenia przez owady. Cena: 10 zł. - SIO. Odstrasza komary, mrówki, kleszcze, meszki. Cena: 7,50 zł. -Chicco.Preparaty przeciw ukąszeniom oraz po ukąszeniu Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigorka2007 do bjoork 22.05.07, 14:21 dlaczego nie wolno smarować spirytusem dzieci? przeciez pępuszek smaruje się. mam nadzieję że nie zaszkodziłam małemu Odpowiedz Link Zgłoś
mrocznamaga Chicco od pierwszych dni życia 22.05.07, 17:15 Polecam krem Chicco dla maluchów od pierwszych dni życia (spray też chyba jest). W zeszłym roku na Mazurach nie tylko synka ale całą rodziną się nim smarowaliśmy bo tylko ten jeden specyfik działał, żaden off czy tam autan, wszystko inne można było wyrzucić. W tym roku zamierzam też stosować Chicco. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś