Dodaj do ulubionych

bakterie Escherichia coli

08.06.07, 13:47
Drogie mamy

nasz synek Maciuś ma 11 miesięcy miał ostrą biegunkę, trafił do szpitala.
Wykryto u niego bakterię coli, leczymy aktualnie antybiotykiem. Wiecie coś
więcej o tej bakterii? Dopóki Maciusz jej nie złapał, nic o niej nie
słyszałam. Czy skutecznie ją wyleczmy antybiotykami, czy możliwy jest nawrót
tej bakterii? straszliwie się martwię o mojego szkraba, nic nie wiem o tej
bakterii. Proszę o informacje w tej sprawie,

zmartwiona mama.
Obserwuj wątek
    • mooh Re: bakterie Escherichia coli 08.06.07, 13:52
      E. coli to bakteria wchodząca w skład normalnej, prawidłowej flory jelitowej.
      Bytuje również na skórze i błonach śluzowych. Staje się przyczyną problemów,
      gdy z jakiegoś powodu zacznie się nadmiernie namnażać lub wtargnie tam, gdzie
      nie powinna - na przykład do dróg moczowych. W trakcie i PO ZAKOŃCZENIU
      leczenia mały powienien dostawać odpowiednio dobrany probiotyk, żeby przywrócić
      prawidłowy skład flory w przewodzie pokarmowym.
      • kasieczek32 Re: bakterie Escherichia coli 08.06.07, 15:25
        Najlepiej zapytać o to lekarza, czy w szpitalu nie wytłumaczyli Ci dokładnie co
        to za bakteria,musieli postawić jakąś diagnozę... Jak dzidi choruje to pierwszym
        źródłem informacji powinien być lekarz, jako osoba najbardziej kompetentna
        udzieli Ci prawdziwych informacji. Pamiętaj, że na forum wypowiadają się
        wszyscy, czasem mają rację czasem nie... (nie mam tu konkretnych syt. na myśli)
        Jeszcze ktoś Ci źle powie i będziesz się zamartwiać na śmierć... ja tak z troski,
        buziaczki
        • sabinka_24 Re: bakterie Escherichia coli 10.06.07, 15:03
          kasieczek32 napisała:

> Najlepiej zapytać o to lekarza, czy w szpitalu nie wytłumaczyli Ci dokładnie co
          > to za bakteria,musieli postawić jakąś diagnozę...

Postawili diagnozę, że to ta bakteria. Trafiłam na okropnego lekarza, któremu
          cierpliwość była obca i aż się niezręcznie czułam zadając mu jakieś pytania,
          taką wokół siebie roztaczał atmosferę. Dlatego mało się dowiedziałam sad
      • sabinka_24 Re: bakterie Escherichia coli 08.06.07, 15:57
        Dziękuję za informacje. Chciałabym się uspokoić jeszcze, czy ta bakteria jest
        groźna? Czy podczas leczenia mogą wystąpić jakieś komplikacje?
        • elise1 Re: bakterie Escherichia coli 08.06.07, 18:04

• sawars Re: bakterie Escherichia coli 10.06.07, 16:23
          Nie mogę pomóc, bo nie spotkałam się z tą bakterią, ale niedoinformowanej przez
          lekarza mamie mogę polecić porady eksperckie na forum www.smyk.com mały ruch w
          biznesie, ale nie mają za dużo roboty, więc można liczyć na szybkie odpowiedzi.
          Z tego, co tam czytałam to odpowiadają w przeciągu jednego dnia

I jeszcze chciałam skomentować to, co napisałaś o tym lekarzu. Też często jak
          idę do przychodni to się denerwuję, bo zazwyczaj mam dużo pytań a lekarka
          zachowuje się tak, jakby odpowiedzi były oczywiste i sugeruje, że jestem
          przewrażliwiona. A ja chce wiedzieć i co w tym złego?

Pozdrawiam i głowa do góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka