Dodaj do ulubionych

Wiercipieta

22.06.07, 23:31
Witam wszystkie Mamy smile
Od jakiegos czasu moja 8.5 miesieczna corcia niesamowicie wierci sie w
lozeczku, turla sie przes sen z jednego boku na drugi, przekreca, a jej
ulubiona ostatnio pozycja do spania to... w poprzek lozeczka z nozkami
wystajacymi pomiedzy szczebelkami! A jak spi na boku, to przyjmuje
pozycje "plodowa", (ja zreszta tez przewaznie spie zwinieta w klebek)
Wogole spi raczej niespokojnie, zdarza sie ze budzi sie z placzem. Ale to
akurat chyba wina zabkow, albo raczej ich braku i dokuczajacych dziaselek. Na
to na szczescie troche pomaga zel.
Czy Wasze Dzieciaczki tez tak "wedruja" po calym lozeczku przez sen? Bo jak
slowo daje pozycje corci zadziwiaja mnie niesamowicie i za kazdym razem jak
do niej zagladam (a robie to dosc czesto - naleze do tych raczej
przewrazliwionych mam) to ona spi w zupelnie innej pozycji, oczywiscie
koniecznie "zakotwiczona" w szczebelkach.
Obserwuj wątek
    • mamamilosza1 Re: Wiercipieta 22.06.07, 23:46
      Właśnie wyszłam z pokoju gdzie śpi mój 9 miesięczny synek i pomyślałam że za
      każdym razem jak do niego wchodzę to inaczej leży, otwieram forum a tutaj post
      na ten sam temat. Miłosz wierci sie namiętnie raz na prawym boku raz na lewym
      raz wpoprzek łóżeczka to znów za chwilę całkiem odwrotnie. Zdarza mu sie też
      budzic z płaczem ale nie znam przyczyny tego płaczu i troche mnie to martwi. to
      jego wiercenie nocne budzi mnie co chwila i rano mam wrażenie że pół nocy nie
      spałam a mały wypoczęty uśmiechnięty gotowy do zabawy...
      • jk1977 Re: Wiercipieta 23.06.07, 11:46
        cześć dziewczyny.ja mam ten sam problem.mój mały wierci się tak od 2
        tygodni.kladę go spać o 20 i ładnie śpi do 23
        czasami do 24 w nocy.a potem się zaczyna.w czasie snu siada,kladzie sie na
        swoje nogi i tak niby śpi.ale potem znowu siada i budzi się .zwykle wtedy
        przenosimy go do
        óżka.i tam albo przysnie albo nie.jeśli nie to sida tak bez końca.a jeśli
        zaśnie to co chwile
        zmienia pozycje.raz jest w nogach ,raz kładzie sie na mnie.zresztą teraz jetem
        u rodziców i moja mama ma dyżury nocne.bo z nim to nie spanie.też nie wiemy co
        zrobić.my wstajemy zmęczeni a on wyspany.dziewczyny a ile razy śpią wasze
        dzieci w ciągu dnia?mój 11 miesięczny maluch śpi 2 razy:od 10do 12, a potem od
        16-17.
        • ika92 Re: Wiercipieta 23.06.07, 12:01
          Moja 10,5 miesieczna córeczka tez tak się wierci i tez siada przez sen. Kiwa
          się wtedy na wszystkie strony, a potem zaczyna płakac. Albo płacze od razu ,
          własciwie jeszcze przez sen, nie wiem dlaczego, w każdym razie ciężko jest ją
          wtedy uspokoic i oczywiście ląduje u nas w łóżku. A w ciągu dni śpi niewiele
          2 godz. maksymalnie, czesme dwa razy po pół godziny, czasem 2 godziny rano, a
          popołudniu już nie. Podobno ma to po mnie, ja tez byłam dzieckiem energicznycm
          i nie potrzbującym snu w ciągu dnia. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka