fifunia2 21.07.07, 10:42 witam zaczne jeszcze raz jaka temperature ciała powinno miec 4,5 miesieczne dziecko przy mierzeniu jej w pupie, wiem ze takie maluszki mają podwyższoną tylko nie wiem dokładnie ile? z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fifunia2 Re: temperatura ciała 21.07.07, 10:46 mierzyłam teraz w pupie i ma 38st. czy od tego sie odejmuje jeszcze pół stopnia? powiedziała mi kiedys pilegniarka, ze trzeba odejmowac...? Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: temperatura ciała 21.07.07, 10:50 Jak odejmiesz, to wyjdzie ci temp. jaka dziecko mialoby pod pacha. 38to jeszcze granica stanu podgoraczkowego, moze byc podwyzszona chocby przy upale. Jezeli dziecko zachowuje sie normalnie to paracetamol mozna podac powyzej 38,5 (w pupie), chyba, ze dziecko jest strasznie chore (ja np choruje bezgoraczkowo, stan podgoraczkowy to tragedia), senne, albo bardzo placzliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
fifunia2 Re: temperatura ciała 21.07.07, 10:55 dzieki, bede go obserwowac, na razie nie widze nic niepokojacego, spi tak samo, bawi sie, smieje, to moze rzeczywiscie od upałów Odpowiedz Link Zgłoś