lirek1 21.07.07, 15:42 Podczas karmienia piersię używałam tabletek Cerazette. Od niedawna przestałam karmić piersią, jednakże zostały mi dwa opakowania- czy po zakończeniu karmienia te tabletki są równie skuteczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arioso1 Re: Cerazette 21.07.07, 16:52 tak możesz je brac nadal -ja bralam ale dostalam wieczny okres i przeszlam na inne. ale są skuteczne sama o to pytalam na forum antykoncepcja Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie Re: Cerazette 21.07.07, 17:09 a mnie sie wydaje ze sa jednak mniej skuteczne pewnosci jednak nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
amel22 Re: Cerazette 21.07.07, 18:30 Są skuteczne tylko powodują zahamowanie laktacji w trakcie karmienia piersią.Ale ciebie to 2-gie już nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: Cerazette 21.07.07, 21:03 jak moga zahamować laktację????? po co w takim razie kobieta ma je brać skoro mają zahamowac??? Odpowiedz Link Zgłoś
iza9919 Re: Cerazette 21.07.07, 18:46 skuteczność tych tabletek jest mniejsza, idź do lekarza niech Ci zmieni tabletki a te komuś odsprzedaj Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: Cerazette 21.07.07, 21:45 boze ale bzdury pisza niektore z was. po pierwsze wyjmij ulotke z opakowania i przeczytaj. to sa normalne pigulki antykoncepcyjne ale dozwolone rowniez dla karmiacych a nie tylko dla karmiacych. po drugie jak moga hamowac laktacje skoro sa dla kobiet karmiacych???? jedno wyklucza drugie. ja bralam 5 miesiecy i nie zauwazylam zahamowania Odpowiedz Link Zgłoś
cosmatynka Re: Cerazette 26.07.07, 07:54 moga hamowac laktacje, ale niu musza. podobnie jak zastrzyki depoprovera. pytalam lekarza zanim zaczelam brac. A sa skuteczne jest to mini pigulka ktora poprostu trzeba barac zawsze rowno o tej samej godz jesli sie spoznisz zmniejsza sie skutecznosc. Odpowiedz Link Zgłoś