Dodaj do ulubionych

ile kaszki?

21.07.07, 23:21
zaczelam rozszerzac diete mojej corce za zgoda lekaza, ma 3,5 miesiaca.
Narazie daje jej rano 50 kaszki a pozniej jeszcze cycka. Nie wiem kiedy moge
jej zwiekszyc ilosc kaszki i do liu jej zwiekszyc? Tak zeby nie chciala juz
pozniej cycka. Dlatego chcialam sie zapytac ile wasze 4 miesieczniaki jedza
kaszki? Dodam, ze corka nalezy do chudzinek smile
Obserwuj wątek
    • justynka9914 Re: ile kaszki? 22.07.07, 09:15
      witam mój synek ma cztery mies. ale jest karmiony butelką u mnie problem był z
      tym , że po prostu ciąglę wołał o jedzenie, teraz daje mu dwa razy w ciągu dnia
      po 75ml. kqszki, ale chyba trzeba będzie wprowadzic juz dwa razy po 150 ml.(tak
      mówiła mi teściowa-jest farmaceutką)zresztą ide we wtorek do lekarza bo sama
      się już w tym wszystkim pogubiłamsmilesmile
    • anis30 Re: ile kaszki? 22.07.07, 09:22
      ja zaczelam dawac kaszke jak mala skonczyla 4 m-ce. najpierw dla sprobowania
      dawalam jej 1/4 porcji opisanej na opakowaniu.potem z czasem jak widzialam ze
      jej to nie starcza i dalej otwiera dziobka to dawalam jej polowe porcji az w
      koncu doszlam do calej(ok. 4-5 lyzek)wczesniej wiecej by nie zjadla.
    • ewulinda331 Re: ile kaszki? 22.07.07, 11:39
      Lena uwielbia kaszkę. Daję jej dwa razy dziennie raz z owocami a na kolację bez.
      Zjada około 4-5 łuzeczek kaszki rozrobionej z wodą na gęsto. Z cycem jest różnie
      raz sobie życzy, a raz nie. Nocy i tak nie przesypia.
    • anerzam Re: ile kaszki? 22.07.07, 22:09
      mija jadla 150 a teraz ma 8 miesięcy i ledwo 100 pewnie juz jej zbrzydla
    • renked Re: ile kaszki? 22.07.07, 23:32
      Mojej Oli również rozszerzyłam dietę w wieku 3,5 m-cy. Była za chuda, każda
      pieluszka była z kupą więc lekarz zadecydował że należy podac jej jakiś stały
      posiałek. Zaczęłam od kilku łyżeczek, potem zwiększałam dawkę do 100ml. Jak
      miała 5 m-cy to zwiększyłam dawkę do 125ml. Teraz Ola ma 8 m-cy i dziś zjadła
      200ml (surprised) gęstej kaszki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka