amlj Re: mleko z butelki, kartonu 27.08.07, 15:36 Od kiedy mleko z butelki, kartonu( zamiast modyfikowanego w proszku)? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: mleko z butelki, kartonu 28.08.07, 08:50 są rózne opinie....Mozna czekać z wprowadzeniem zwyłęgo mleka do 3 r. ż. ale mozna tez wpraowadzać już około 1 r. ż., jesli dziecko nie jest alergikiem. poza tym mleko modyfikowane dla juniora rózni się od zwykłego tylko tym, że jest wzbogacone w witaminy i probiotyki. a przecież mozna podawać zwykłe mleko i do tego preparaty multiwitaminowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: mleko z butelki, kartonu 28.08.07, 09:32 > od zwykłego tylko tym, że jest wzbogacone w witaminy i probiotyki. a > przecież mozna podawać zwykłe mleko i do tego preparaty > multiwitaminowe.... Właśnie - ja podaje vibovit bobas Odpowiedz Link Zgłoś
noovaa Re: mleko z butelki, kartonu 28.08.07, 09:31 jesli nie ma przeciwskazan to można po roku. Swoją drogą wiele dzieci, dodam że zdrowych (w tym ja jak byłam niemowlęciem) było chowanych a krowim od urodzenia. Więc nie rozumiem dlaczego matki podnoszą taki raban. Ja dawałam modyfikowane do roku, teraz mała już w ogóle go nie pije. Moim zdaniem (mojego pediatry też) mleko modyfikowane następne *te które daje się po 12 m-cu* jest robione tylko dla pieniędzy i w tym przypadku nie kierowali się nawet odrobinkę troską o dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś