amlj 02.09.07, 23:14 Od jakiego wieku dziecka można używać tego typu wózki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropeczka9999 Re: spacerówka parasolka 03.09.07, 09:16 No mi się wydaje ze musi bardzo dobrze samodzielnie siedzieć. Mój mały ma 9 m-cy i w spacerówce jeżdzi od ok. 7 m.ż., ale była to spacerówka z wielofunkcyjnego wózka bo mały na kazdy spacerku zasypiał a w tym tygodniu kupujemy taka mała i zreczna z rozkładnanym tyłem np. coś takiego: www.allegro.pl/item228096597_graco_citisport_2007_superpromocja.html Odpowiedz Link Zgłoś
asiulek_y Re: spacerówka parasolka 03.09.07, 10:16 wcale nie musi juz dobrze siedziec bo sa spacerowki-parasolki, ktorych oparcia rozkladaja sie na plasko. Kwestia chyba tylko temperatury na dworze. Mysle ze moze jezdzic nawet w wieku 5miesiecy (o ile na dworze nie wieje za duzym chlodkiem). Odpowiedz Link Zgłoś
ania2613 Re: spacerówka parasolka 03.09.07, 10:22 wiekszosc parasolek nie posiada przedluzenia siedziska na nogi i dziecku,kt nie chodzi pewnie,i nie jest wystarczajaco wysokie do takiego wozka,tak do 1,5 roku te nozki beda wisiec zamiast spierac sie tam gdzie powinny Odpowiedz Link Zgłoś
badinka Re: spacerówka parasolka 03.09.07, 10:49 mi sprzedawca w sklepie powiedział, że generalnie wózki- parasolki są dla dzieci około rocznych, półtorarocznych. Dziecko powinno już stabilnie siedzieć, i nie chodzi tu o rozkładanie siedziska, ale o brak amortyzacji w parasolkach. Odpowiedz Link Zgłoś
okularniczka parasolka parasolce nierówna.... 03.09.07, 11:07 Jeśli chodzi o amortyzację- to nie jest aż tak źle np. maclaren ma zazwolenie na wożenie dzieci-noworodków. Inna sprawa czy jest dobre rozwiązanie czy też nie... A jeśli chodzi o wiszące nóżki- to też nie jest aż tak źle- moje dziewczynki mają w tej chwili rok z kawałkiem i podczas snu nóżki im nie wiszą- podnóżek jest na tyle długi ( a dziewczyny ogólnie są duże i wysokie). Aha- my jeżdzimy w parasolce od 7 miesiąca i bardzo sobie chwalę to rozwiązanie. Pozdrawiam i życzę trafnych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
spaska Re: parasolka parasolce nierówna.... 03.09.07, 11:55 wlaśnie. ja mam chicco enjoy-składa się w parasolkę, mała jezdzi w niej od 4 miesiaca zycia, jest dość dobrze amortyzowana, podnóżek rozkłładany, rozkłda się na płasko.dla nas idealna bo lekka, a mieszkamy w bloku i nasz wielofunkcyjny był za cięzki do noszenia po schodach Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: parasolka parasolce nierówna.... 03.09.07, 12:00 W większości typowych parasolek jest podany w instrukcji wiek dziecka, zwykle jest to 1,5 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
emilka371 Re: spacerówka parasolka 03.09.07, 12:43 To normalna spacerówka tylko składa się jak parasolka. Super się sprawdza jeżeli dużo podróżujecie. Jak każda spacerówka zalecana jest od 6miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
kasi3k1 Re: spacerówka parasolka 03.09.07, 13:47 moja mala jezdzi w parasolce od 6 m.ż. (teraz ma 10) Spacerowke mamy firmy chicco mode Ct 0.6 kosztowala 260 zl i jestem z nij bardzo zadowolona jest lekka supre sie prowadzi wszedzie moge ja zabrac.naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś
amlj Re: spacerówka parasolka 03.09.07, 22:29 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka_84 Re: spacerówka parasolka 03.09.07, 23:30 parasolki są od 18 miesiąca, tylko szkoda, ze tak mało mam tego przestrzega Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: spacerówka parasolka 04.09.07, 06:34 tak Kasienko a potem problemy z krzywym kręgosłupem itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
badinka Re: spacerówka parasolka 04.09.07, 10:54 no właśnie większość bardzo się spieszy z tym przesadzaniem... ja bym noworodka w maclarenie nie odważyła się wozić, zresztą właśnie ten wózek odradził mi sprzedawca dla 7 miesięcznego dziecka- potwierdził jego dobre opinie, ale również zaznaczył, że to dobre rozwiązanie dla roczniaka conajmniej. Chicco enjoy to chyba nie jest typowa parasolka, tylko normalna spacerówka składana w parasolkę i w takim myślę, że półroczne dziecko można wozić. Odpowiedz Link Zgłoś